Segueix-nos a les xarxes socials:

Un refugiat es crema a l'estil bonze al camp d'Idomeni

L'home s'ha calat foc per demanar que Macedònia obri la seva frontera amb Grècia i deixi passar els migrants

Un refugiat es crema a l'estil bonze al camp d'IdomeniTwitter

Un refugiat s'ha calat foc aquest dimarts al campament de refugiats d'Idomeni, segon han confirmat fonts de la policia de Macedònia Central, encara que els seus companys han aconseguir posar-lo fora de perill. En un vídeo difós a les xarxes socials es pot veure com un grup d'homes transporten l'home embolicat en una manta fins a una ambulància.

El succés ha tingut lloc enmig de la protesta d'un grup d'uns 50 migrants i refugiats que des d'aaquest dilluns mantenen ocupades les vies del tren per exigir l'obertura de les fronteres. Segons els periodistes presents en el campament, els refugiats diuen estar decidits a continuar ocupant la línia fèrria fins que aconsegueixin el seu objectiu.

Després de l'incident d'aquest dimarts molts es s'han concentrat al lloc on han ocorregut els fets i s'han unit a la protesta, segons relaten testimonis a les xarxes socials.

En les últimes setmanes les protestes de refugiats i migrants s'han multiplicat, no sols Idomeni, sinó també al port del Pireu, on prop de 5.000 persones s'amunteguen en els pavellons habilitats com a centres d'acolliment i en tendes de campanya.

Fins que la frontera cap a l'Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARYM) es va tancar definitivament també per a sirians i iraquians, eren sobretot afganesos els que protagonitzaven aquest tipus de protestes.

El nombre total de migrants i refugiats repartits per tota Grècia ascendeix avui a 52.207, sent el campament fronterer d'Idomeni el que -amb 13.250- més persones acull.

Prem per veure més contingut per a tu