Segueix-nos a les xarxes socials:

Admeten una nova recusació contra els jutges del cas Gürtel

Correa demana la suspensió de les diligències de la peça sobre la visita del Papa en no tenir advocat

Admeten una nova recusació contra els jutges del cas Gürteldiari de girona

L'Audiència Nacional va admetre a tràmit la petició de recusar els jutges Enrique López i Concepción Espejel del judici contra la branca de la trama Gürtel a Jerez pels seus vincles amb el PP, després que ja fossin apartats de jutjar la primera època del cas Gürtel i la caixa B del PP.

El jutge instructor de l'incident de recusació, Nicolás Poveda, va acordar admetre aquesta petició feta per les acusacions populars representades pel PSOE i l'associació d'advocats Adade, així com requerir les actuacions de les altres recusacions plantejades contra els dos jutges i diversos documents a la Fundació Faes, en què López va donar conferències.

Les acusacions consideren que, tenint en compte els vincles amb el PP, aquests magistrats no són imparcials a l'hora de jutjar el presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, el seu número dos, Pablo Crespo, i set persones (cinc d'ells funcionaris) per tres contractes irregulars de l'Ajuntament de Jerez a empreses de la xarxa per 355.391 euros.

Per aquests suposats tripijocs en l'adjudicació d'esdeveniments de la fira de Fitur de 2004, la Fiscalia Anticorrupció demana 7 anys i 9 mesos de presó per a Correa, Crespo i altres dos presumptes integrants de la trama, Isabel Jordán i Javier Nombela, tots ells per delicte continuat de falsedat documental i frau a les administracions.

Per altra banda, Correa va presentar un escrit a l'Audiència Nacional en què demana la suspensió de les diligències de la peça que jutjarà els contractes de la visita del Papa a València, celebrada el 2006. Correa ha traslladat al jutge José de la Mata que "estant pendent les actuacions per al nomenament de nous professionals del torn d'ofici per a la defensa del senyor Correa, hem demanat la suspensió del termini per presentar escrit de defensa".

Prem per veure més contingut per a tu