Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC avisa que donaria suport a Sánchez si acceptés la consulta

Joan Tardà assegura que «no tenim por» de Rajoy, d'Albert Rivera ni dels magistrats del Constitucional

El portaveu d'ERC, Joan Tardà, va insistir que el seu partit donaria suport al líder del PSOE, Pedro Sánchez, si decidís presentar-se com a alternativa de govern sempre que es comprometés a autoritzar un referèndum perquè els catalans decideixin si volen seguir pertanyent a Espanya. En la seva rèplica al candidat del PP a la Presidència del Govern, Mariano Rajoy, Tardà va voler fer una última crida a Sánchez i «rectificar» les seves paraules en el debat d'investidura al qual el socialista es va sotmetre al març passat.

«Vostè tria: o Cánovas del Castillo reencarnat en Rajoy o vostè lidera una alternativa», va especificar Tardà, disposat a desdir-se de les seves acusacions de «falta de talla» contra Sánchez fa mesos. Això no obstant, va convidar el líder socialista a «corregir» també la seva actuació i a erigir-se en alternativa a Rajoy, i en aquest cas comptaria amb el suport dels diputats d'ERC, sempre que complís tres condicions «sine qua non». És a dir: derogar les lleis «més reaccionàries» del PP, implementar polítiques socialdemòcrates des del punt de vista social i econòmic i autoritzar un referèndum a Catalunya.

Tardà va reptar Rajoy; el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i els magistrats del Tribunal Constitucional sobre el full de ruta cap a la independència de Catalunya, i va proclamar: «No els tenim por». El portaveu d'Esquerra va voler fer també un cant als valors que representen els «rojos» davant l'Espanya «de la dreta» i «immobilista» que, segons el seu parer, encarnen el partit Popular i Ciutadans.

Prem per veure més contingut per a tu