Segueix-nos a les xarxes socials:

Iceta i Parlón, contraris a investir Rajoy però Ros demana evitar "precipitar-se"

L'alcalde de Lleida aposta per "una decisió més consensuada" tot i que recorda que la posició oficial del PSOE ara és el "no"

Iceta i Parlón, contraris a investir Rajoy però Ros demana evitar "precipitar-se"ACN

Després de la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE, el món socialista es va llevar ahir amb múltiples opinions en cada una de les federacions sense que s'hagi apagat el debat sobre el "no" a la investidura de Rajoy. En el cas del PSC, els aspirants a la primera secretaria, Miquel Iceta i Núria Parlón, van coincidir ahir a no contribuir ni amb el vot ni amb l'abstenció a un govern del PP. Iceta, recordant que el "no" del Comitè Federal es manté mentre Parlón, més categòrica, va defensar ahir el "no rotund". En canvi, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, va demanar als socialistes catalans que no prenguin "decisions precipitades".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que queda "descartada" la recerca d'una majoria alternativa al PP després de la dimissió de Pedro Sánchez. Iceta va reiterar que la decisió del comitè federal va ser "un error" i defensa que el que calia era donar veu a la militància per prendre una decisió política "tan rellevant". El primer secretari dels socialistes catalans creu que aquesta maniobra tindrà conseqüències "no desitjades" per al PSOE. "La divisió d'un partit encara que després sigui cosida -per fer servir la terminologia de Susana Díaz- és una mala imatge", va dir. Amb tot, insta a treballar per "refer" el projecte i nega que el PSOE estigui més a prop d'afavorir una investidura de Mariano Rajoy. "No he sentit cap dirigent rellevant del PSOE dient que ens hem d'abstenir, no vull donar per fet que es modifiqui la posició", va dir.

La candidata a dirigir els socialistes catalans, Núria Parlón, va coincidir amb Iceta i va demostrar la seva ferma negativa a abstenir-se en el debat d'investidura del líder popular. Parlón, a més, aposta per fer una consulta a la militància del PSC si la gestora que governa el PSOE decideix abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy. Es manté esperançada que el comitè federal mantingui la resolució de no investir ni per activa ni per passiva Rajoy, però si aquesta posició canviés, va dir que "com a mínim les bases puguin decidir si han de canviar o no". En aquest sentit, l'actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet es va mostrar convençuda que les bases no votarien a favor de canviar el vot. "Els nostres votants i militants pensen clarament que si no ens volem abstenir d'Espanya, no ens podem abstenir del govern del PP", va dir en un esmorzar amb militants del partit a Lloret de Mar.

Per la seva part, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es referia a Parlón en el "no" a Rajoy en cas que assolís la primera secretaria del Partit Socialista Català. Per això, Ros demanava als dirigents socialistes no "prendre decisions precipitades" i apostava, en una entrevista que va fer ahir a Catalunya Ràdio, per emprendre una "decisió més consensuada". L'alcalde de Lleida considera que el Comitè Federal del PSOE "no va encertar la seva decisió" ja que el que calia, segons la seva opinió, era avançar el congrés i fer primàries després que "l'autoritat moral" de Pedro Sánchez quedés qüestionada.

Prem per veure més contingut per a tu