Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fiscalia francesa obre una investigació a Fillon per les feines de la seva dona

?La indagació es refereix a càrrecs de desviament de fons públics i tràfic d'influències ?Le Pen es nega a declarar sobre tasques dels seus assessors

La Fiscalia francesa obre una investigació a Fillon per les feines de la seva donaETIENNE LAURENT/reuters

La Fiscalia Nacional Financera francesa va anunciar que s'ha nomenat un jutge instructor per investigar les possibles irregularitats en el llocs de treball de l'esposa del candidat conservador a la presidència de França, François Fillon, el que obre la porta a la seva imputació. La investigació es refereix a càrrecs de desviament de fons públics, tràfic d'influències i ocultació d'activitats.

Fillon, que en un primer moment havia assegurat que abandonaria la carrera a l'Elisi si era imputat, va rectificar posteriorment en considerar que la Fiscalia no s'havia comportat de manera equitativa amb ell, fet pel qual va dir que continuarà en qualsevol cas i que només acceptarà el veredicte del sufragi universal.

La Fiscalia havia obert una investigació preliminar després que el setmanari Le Canard Enchainé revelés a finals del mes passat que Fillon havia contractat la seva esposa Penelope com a assistent parlamentària entre 1998 i 2002, però que aquesta no havia deixat rastre de la seva tasca. El contracte es va perllongar quan Fillon va abandonar l'escó per ocupar el lloc de ministre de Treball i Penelope va seguir contractada pel seu substitut fins a 2007.

Paral·lelament, la ultradretana Marine Le Pen no va assistir dimecres a un interrogatori policial pels suposats llocs de treball ficticis que va atribuir com a eurodiputada i va avisar que només respondrà a les convocatòries que li faci la justícia després de les presidencials d'abril i maig i de les legislatives de juny. La líder del Front Nacional (FN) francès estava convocada als locals de l'oficina anticorrupció de la policia judicial de Nanterre, localitat propera a París. Encara que negar-se a una compareixença policial o judicial pot suposar un delicte, Le Pen està blindada per la immunitat parlamentària de la qual gaudeix com a eurodiputada.

La Justícia francesa investiga des de fa dos anys si la secretària personal de Le Pen, Catherine Griset, i el guardaespatlles Thierry Légier, contractats tots dos com a assistents parlamentaris seus a l'Eurocambra, van efectuar realment les funcions per les quals van ser remunerats.

Prem per veure més contingut per a tu