El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va afirmar que «lamenta» si algú es va ofendre per les seves declaracions en un diari alemany en què suggeria que els països del sud malbarataven en «copes i dones», però va assegurar que no té intenció de dimitir. «Lamento si algú es va ofendre pel comentari. Vaig ser directe i això pot explicar-se per l'estricta cultura calvinista holandesa i l'estil directe holandès», va dir Dijsselbloem a través d'un portaveu després de l'enrenou provocat per les seves declaracions. El també ministre de Finances holandès va assegurar que no té «intenció de dimitir», tal com va demanar, entre d'altres, el Govern portuguès.

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, va dir que les polèmiques declaracions del president de l'Eurogrup no reflecteixen «el seu pensament profund».

En tot cas, les crítiques de membres de les institucions europees contra Dijsselbloem van continuar. «Jo no ho hagués dit i crec que és un error», va dir la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager. El Partit dels Socialistes Europeus va difondre un comunicat distanciant-se de les declaracions de Dijsselbloem, que milita a les files dels socialdemòcrates holandesos. «Les seves paraules no reflecteixen de cap manera la visió de la nostra família política», va afegir.