Setanta eurodiputats, principalment del Grup Popular Europeu, han enviat una carta al president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, en què demanen la seva dimissió pels comentaris racistes i sexistes que el president de l'Eurogrup va proferir durant una entrevista amb el diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung. Els eurodiputats, principalment espanyols, italians, portuguesos, romanesos i grecs del grup popular, es refereixen a les declaracions que van crear una gran polèmica: «En la crisi de l'euro, els països del nord s'han mostrat solidaris amb els països afectats per la crisi. Com a socialdemòcrata, atribueixo a la solidaritat una importància excepcional. Però el que la sol·licita té també obligacions. Jo no puc gastar-me tots els diners en copes i dones i demanar-te després que m'ajudis».

Segons la missiva, es tracta de comentaris «inequívocament discriminatoris i ofensius» contra diversos països de la Unió Europea i «sexistes contra les dones». Els eurodiputats insisteixen que Dijsselbloem va tenir l'oportunitat de rectificar poc després de les seves desafortunades paraules al propi Parlament Europeu i no només no ho va fer sinó que va justificar la polèmica com un malentès. Específicament, l'holandès va dir que no havien entès el seu estil directe, propi de la cultura calvinista. Els signants, però, consideren que «la cultura calvinista no té res a veure amb menysprear».

Els eurodiputats denuncien que l'encara ministre de Finances dels Països Baixos ataca un dels valors més importants de la Unió Europea: la igualtat. «Respectar aquests valors ha de ser la primera obligació de qualsevol líder europeu», insisteixen els signants.