La Fiscalia Anticorrupció s'oposa a l'excarceració de l'expresident madrileny Ignacio González, a la presó pel cas Lezo, davant el risc de fuga i de manipulació de proves, en un escrit on fa referència a una «presumpta investigació filtrada» al secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto. En el seu informe, en resposta al recurs d'apel·lació interposat per reclamar la seva posada en llibertat després del seu ingrés a la presó el 21 d'abril, la Fiscalia destaca que el jutge Eloy Velasco va valorar ja a l'ordre de detenció «la gravetat de la comunicació amb el secretari d'Estat de Seguretat pel que això pot implicar».

Recorda en aquest sentit la conversa que es va gravar al despatx de l'expresident madrileny als germans Ignacio, Isabel (diputada madrilenya) i Pablo González, aquest últim també a la presó eludible sota fiança de 4 milions d'euros. En aquesta conversa, del 6 de març, es «va evidenciar l'interès de tots ells per conèixer qui estava al capdavant del Cos Nacional de Policia vinculat als problemes d'Ignacio González per la presumpta investigació filtrada del secretari d'Estat de Seguretat», referint-se a José Antonio Nieto, que va admetre una reunió amb Pablo González dos dies després de la trobada dels germans.

Els fiscals del cas, Carlos Yáñez i Carmen García, relaten com abans d'aquesta reunió Pablo González va contactar amb els seus germans i en una d'aquestes trucades en parlar d'Ignacio diu: «l'havien avisat que tenia punxats els telèfons, es va quedar una mica preocupat».

Afegeix a més que el mateix González va admetre que va contactar «amb algun alt càrrec de la Policia Nacional per saber» com estaven algunes coses i conèixer si tenien algun informe que l'afectés, «i també va reconèixer que va recórrer a algun membre del Ministeri de Justícia, Ministeri Fiscal o de la policia per conèixer l'estat dels seus casos, tot i que va manifestar no recordar amb qui».

Aclariment de la Fiscalia

En tot cas, la Fiscalia Anticorrupció va aclarir que l'escrit dels fiscals del cas Lezo «de cap manera vol imputar cap delicte» al secretari d'Estat de Seguretat. La qüestió és que, a causa del secret sumarial, la Fiscalia no ha fet públiques 37 pàgines de l'informe dels fiscals, però en la part que s'ha donat a conèixer s'esmenta la reunió que Nieto va tenir amb el germà de González. Fonts de la Fiscalia van aclarir que una de les fiscals del cas, Carmen García Cerdá, va explicar que aquesta frase en cap cas vol imputar cap delicte a Nieto. Altres fonts d'Anticorrupció van afegir que es tracta de «conjectures», com demostra la circumstància que no hi hagi cap investigació oberta per la presumpta «filtració».

El número dos d'Interior es va dirigir a la Fiscalia Anticorrupció perquè li aclareixi si està o no implicat en el cas Lezo. En un ofici del Ministeri d'Interior, Nieto considera que amb les afirmacions dels fiscals s'al·ludeix a «la comissió d'un fet delictiu», fet pel qual reclama a la Fiscalia Anticorrupció que, «considerant la gravetat i transcendència d'aquestes acusacions», aclareixi «si és certa l'existència de l'esmentada acusació». Si és cert, sol·licita conèixer «en quins termes s'ha produït i si els termes coincideixen amb el que ha anat apareixent als mitjans de comunació».