Quatre persones van resultat ferides en caure'ls runa durant l'enderrocament en Larrebetzu (Bizkaia) d'una creu de pedra que recordava els morts del bàndol franquista, segons van informar fonts del departament de seguretat. Hi va haver ferits en caure cap endavant la monumental creu, de diversos metres d'altura i construïda en pedra, quan estava previst que caigués cap a un dels costats.

L'Ajuntament de Larrabetzu va acordar el passat 26 d'abril derrocar aquesta creu situada a la muntanya Gaztelumendi, un acte que havia convocat per a dos quarts d'onze d'ahir al matí.

En iniciar els treballs d'enderrocament va tenir lloc un accident i els enderrocats van caure sobre els assistents, i van ferir dues dones i dos homes que presenciaven l'acte. Una de les ferides va ser traslladada a l'hospital de Cruces, mentre que els altres tres van ser ingressats a l'hospital de Galdakao, tots dos en Bizkaia.

L'alcalde de Larrebetzu, Iñigo Gaztelu, va explicar que, de les dues dones que es troben ingressades, la més greu pateix trencament de la tíbia i el peroné en ambdues cames, mentre que l'altra serà donada d'alta previsiblement aquesta tarda, després d'haver estat sotmesa a diverses proves mèdiques. A més, un tercer home que va resultar ferit va ser dona d'alta i es trobava a casa amb un braç trencat. Per la seva banda, una quarta persona va patir diverses rascades.