Segueix-nos a les xarxes socials:

Suspenen un diputat conservador britànic acusat d'assetjament sexual

Elphicke nega qualsevol «comportament indegut» i lamenta que la premsa sabés la mesura abans que ell

El diputat del Partit Conservador britànic Charlie Elphicke, de 46 anys, va ser suspès després de sorgir greus acusacions en contra seva que han estat remeses a la policia. La suspensió d'Elphicke, que va assegurar desconèixer la naturalesa de les al·legacions, amplia l'escàndol per presumptes casos d'assetjament sexual que afecta parlamentaris de tots els partits al Regne Unit i que dimecres va motivar la dimissió del ministre de Defensa.

Elphicke, que representava des de 2010 la circumscripció de Dover i Deal al sud d'Anglaterra, va lamentar a Twitter que la premsa fos informada de la suspensió abans que ell. «No tinc constància de quines són les acusacions i nego qualsevol comportament indegut», va afirmar.

Dijous, el diputat laborista Kelvin Hopkins, que també va ser suspès per presumpte assetjament sexual a una jove militant, va negar «absolutament i categòrica» l'acusació, mentre que el seu col·lega Clive Lewis també va negar abusos després de revelar-se que és investigat pel partit.

Enmig d'aquest creixent nombre de revelacions contra persones en situació de poder o autoritat, els partits polítics britànics van anunciar que introduiran codis de conducta interns més estrictes i procediments d'investigació més rigorosos. La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, es reunirà a més demà amb els líders de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn i el liberal demòcrata Vince Cable per consensuar mesures.

Prem per veure més contingut per a tu