Segueix-nos a les xarxes socials:

Ciutadans proposa endurir l'accés al tercer grau penitenciari

?El PP iniciarà una campanya de recollida de firmes en defensa de la presó permanent revisable

Ciutadans ha proposat un enduriment de les condicions perquè els condemnats per delictes d'«especial gravetat» accedeixin al tercer grau i a permisos penitenciaris, defensant la necessitat de garantir el compliment íntegre i efectiu de les penes en determinats casos. La formació taronja ha registrat una esmena a la totalitat amb text alternatiu a la proposició de llei impulsada pel PNB per derogar la presó permanent revisable perquè, segons ell, el veritable problema del sistema penitenciari espanyol és el dels graus i els permisos. Pel que fa a aquesta pena, introduïda pel Govern del PP el 2015, manté que és el Tribunal Constitucional el que haurà de determinar si és compatible o no amb el que diu la Carta Magna.

A Cs no li sembla acceptable que actualment una persona condemnada a centenars d'anys de presó o a presó permanent revisable pugui obtenir el tercer grau i estar al carrer als 15 anys amb aquest règim de semillibertat, «possibilitant que reincideixin com, de fet, ha succeït en no pocs casos» de pederastes, violadors o assassins en sèrie.

Per part seva, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, va anunciar que el partit iniciarà una campanya de recollida de signatures perquè totes les persones que estan a favor de la presó permanent revisable per a casos d'extrema gravetat puguin dir als partits, com el PNB que la proposa o el PSOE i Ciutadans que l'afavoreixen, que no deroguin aquesta mesura. Maroto va explicar que des del PP saben que hi ha «moltíssimes persones que, independentment de la seva ideologia i del sentit del seu vot, estan a favor que la presó permanent segueixi vigent a Espanya.

Prem per veure més contingut per a tu