Segueix-nos a les xarxes socials:

L'històric cap d'ETA Mikel Antza queda lliure després de ser entregat per França

El Govern basc posposa fins al curs vinent la implantació de la unitat didàctica sobre la història de la banda terrorista

L'històric cap d'ETA Mikel Albisu, àlies Mikel Antza, va ser posat en llibertat després d'aterrar a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas després de ser lliurat per les autoritats franceses. El que va ser màxim responsable de l'aparell polític d'ETA va ser arrestat a França l'octubre de 2004 amb la seva parella, Soledad Iparragirre, Anboto.

La Justícia francesa va imposar el desembre de 2010 sengles penes de 20 anys de presó per a Mikel Antza i Anboto, el primer considerat cap polític d'ETA i la segona responsable de les finances. Antza ja ha complert íntegrament la condemna imposada al país gal, fet pel qual després de ser lliurat a Espanya, la Policia Nacional va constatar que no tenia causes pendents amb la justícia i el va deixar en llibertat.

En un altre ordre de coses, el Govern basc ha renunciat finalment a la seva idea d'implantar a finals d'aquest curs la polèmica unitat didàctica Herenegun sobre la història recent d'Euskadi (1960-2018) i els efectes del terrorisme d'ETA, que només havia concitat el suport del PNB i que va ser durament criticada pels col·lectius de víctimes, intel·lectuals i historiadors. Així, el Govern basc ha posposat la mesura fins al curs vinent.

Prem per veure més contingut per a tu