Segueix-nos a les xarxes socials:

Les enquestes a peu d'urna donen la victòria al rival de Netanyahu a Israel

Tant el primer ministre com l'antic cap de l'Exèrcit Benjamin Gantz asseguren haver guanyat les eleccions

El partit del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, i la coalició que lidera l'antic cap de l'Exèrcit Benjamin Gantz estarien molt igualats després de les eleccions generals d'ahir, sense que a l'hora de tancar aquesta edició estigués clar qui podria formar Govern, segons tres sondejos a peu d'urna. Segons Channel 12, el Partit Blau i Blanc de Gantz hauria obtingut 37 escons, davant dels 33 del Likud de Netanyahu, mentre que les coalicions que tots dos formarien previsiblement comptarien amb 60 escons cadascuna.

Per la seva banda, Channel 13 va donar 36 escons a cada un, si bé apuntava que la coalició que formaria Netanyahu es faria amb 66 seients al Parlament. La cadena Kan va donar 37 escons al Partit Blau i Blanc i 36 al Likud, si bé també concedia la majoria parlamentària a Netanyahu amb 64 escons.

Després d'això, tant Netanyahu com Gantz van reivindicar la seva victòria, després d'una jornada marcada per la baixa participació i l'escàndol provocat pel lliurament de càmeres ocultes per part del Likud als seus voluntaris a centres de votació de majoria àrab-israeliana. «El bloc de dreta liderat pel Likud ha obtingut una clara victòria», va assegurar Netanyahu al seu compte a Twitter. «Dono les gràcies als ciutadans d'Israel per la seva confiança», va afegir. Per la seva banda, Gantz va proclamar igualment la seva victòria i va destacar que «la població israeliana ha parlat». «Gràcies als milers d'activistes i al més d'un milió de votants», va manifestar.

Prem per veure més contingut per a tu