Segueix-nos a les xarxes socials:

Notre Dame: Una de les catedrals gòtiques més antigues

Notre Dame: Una de les catedrals gòtiques més antiguesCC0

La Catedral de Notre Dame, on aquest dilluns s'ha declarat un gran incendi, és una de les catedrals gòtiques més antigues del món.

El temple va ser edificat entre 1163 i 1245. Dedicada a la Mare de Déu, actualment s'hi estaven fent obres de rehabilitació, tot i que seguia oberta al públic.

A la catedral s'arpecien diferents influències estilístiques: per un costat, reminiscències del romànic normand, per altra banda, el ja innovador aprofitament de les evolucions arquitectòniques del gòtic, que donen a l'edifici una lleugeresa i aparent facilitat en la construcció vertical i en el suport del pes de la seva estructura.

Les imatges de l'incendi d'aquest dilluns

L'interior de la catedral destaca per la seva lluminositat i finestrals, així com pels pilars cilíndrics que separen els espais de les naus. En contra del que es va fer després en la majoria d'edificis gòtics, es van dissenyar a manera de columnes gegants, sense columnes adossades.

La planta està demarcada per la formació en creu romana orientada a occident, d'eix longitudinal accentuat, i no és perceptible des de l'exterior. La creu està "incrustada" en l'edifici, envolta per un doble deambulatori, que circula pel cor en la capçalera (a l'est) i es prolonga paral·lelament a la nau, donant lloc, així, a quatre naus laterals.

Entre les parets de Notre Dame s'han celebrat importants esdeveniments, entre ells la coronació de Napoleó Bonaparte, la beatificació de Joana d'Arc i la coronació d'Enric VI d'Anglaterra.

La catedral de Notre Dame té dues torres de 69 metres a la façana. 387 empinats graons en cadascuna d'elles prometen una de les millors vistes a la ciutat. La cripta situada al subsòl va ser descoberta durant les excavacions de 1965 i es va obrir al públic l'any 1980.

Prem per veure més contingut per a tu