Segueix-nos a les xarxes socials:

El jutge no veu proves per vincular Baltasar Garzón amb el cas Villarejo

Considera que les afirmacions del comissari jubilat sobre la contractació de l'exmagistrat no tenen «versemblança»

El jutge no veu proves per vincular Baltasar Garzón amb el cas Villarejoeuropa press

El titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, va dictar un acte en el qual titlla de «mancats de tota versemblança i sense cap suport probatori» les afirmacions del comissari jubilat i a la presó provisional José Manuel Villarejo en les quals comunicava a socis i clients que contractaria l'exmagistrat Baltasar Garzón i intervindria amb jutges i fiscals de l'Audiència Nacional per impedir l'extradició a Guatemala del navilier espanyol Ángel Pérez-Maura.

L'acte va ser dictar el passat 5 de juny i es refereix a la peça Pit del cas Villarejo, que investiga el contracte de 10 milions d'euros que el navilier va subscriure amb el comissari perquè desplegués la seva influència dins i fora d'Espanya per tal d'aconseguir que la causa de corrupció per la qual el reclamava Guatemala, així com el procés d'extradició incoat en conseqüència a l'Audiència Nacional quedessin en res.

Segons exposa, «els avenços en la investigació demostren l'existència no només dels contractes signats en data 29 d'abril de 2016 i corroborats a través dels enregistraments realitzats pel propi Sr. Villarejo, sinó també els pagaments que es van anar realitzant als diferents investigats fins a novembre de 2017».

Assegura que Villarejo i els seus presumptes col·laboradors «no van dubtar, tal com assenyala el Ministeri Fiscal, en justificar alguns d'aquests cobraments en suposades contractacions com la del Sr. Garzón o gestions amb terceres persones vinculades amb l'Administració de Justícia, justificacions aquestes mancades de tota versemblança i sense cap suport probatori, com ja s'ha posat en relleu per la pròpia Fiscalia Anticorrupció el passat 8 de maig de 2019, i van reconèixer a més els propis investigats en les seves declaracions posteriors a la detenció». En concret, l'advocat Enrique Maestre va contactar amb l'empresari Adrián De la Joya, amic de Villarejo, buscant ajuda davant una extradició imminent.

Prem per veure més contingut per a tu