La família de les tres persones que van morir ofegades el passat 24 de desembre en la piscina d'un complex turístic de Mijas (Màlaga) -Gabriel Diya, de 52 anys, i els seus fills Comfort, de 9 anys, i Praise-Emmanuel, de 16- manté que «alguna cosa va fer que es veiessin arrossegats cap al centre de la piscina» i nega que els tres morts no sabessin nedar.

En un comunicat difós per Sánchez i Toro Advocats, la vídua i mare dels menors, Olubunmi Diya, sosté que «alguna cosa va funcionar de manera incorrecta a la piscina» i els va provocar dificultats per nedar en aquell moment: «Els tres sabien nedar. Mai hem informat la policia ni altres persones que els membres de la família no sabessin nedar», van apuntar en la nota, on van afegir que en tot moment van seguir les indicacions existents en la zona de la piscina per fer ús de les instal·lacions.

D'altra banda, els familiars també precisen que tant els dos menors com el pare van accedir a la piscina mitjançant les escales, però «alguna cosa va fer que es veiessin arrossegats cap al centre de la piscina, que és la zona de major profunditat i de la qual desgraciadament no van poder sortir amb vida». En el moment de l'accident, «la família sencera estava present», i els menors «no estaven desatesos», va puntualitzar Olubunmi Diya, que va agregar que, mentre el seu marit intentava socórrer els seus fills, ella va anar a sol·licitar ajuda als apartaments confrontants. La família va apuntar que iniciarà una investigació paral·lela per esclarir els fets.

La recerca de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va emetre un comunicat divendres on assenyalava que la recerca apunta a un «tràgic accident» per la «falta de perícia» en nedar de les víctimes. L'autòpsia dels cossos indica que van morir per ofegament, sense que hi hagi mostres de cops, esgarrapades o intoxicacions.