Segueix-nos a les xarxes socials:

El gestor de el rei Joan Carles afirma que va lliurar a Ginebra 1,7 milions del sultà de Bahréin

La justícia suïssa segueix investigant els moviments de la fundació panamenya Lucum en què el Monarca emèrit era primer beneficiari

El gestor de el rei Joan Carles afirma que va lliurar a Ginebra 1,7 milions del sultà de BahréinEFE

El rei Joan Carles I va lliurar a Ginebra el 2010 1,9 milions de dòlars (1,7 milions d'euros) que havia rebut com a donació ddel sultà de Bahréin al gestor del seu compte suís a la banca Maribaud, l'advocat Arturo Fasana, segons va declarar el mateix Fasana a la justícia suïssa i recull el diari "el País".

La justícia suïssa investiga els moviments de la fundació panamenya Lucum en la qual el rei emèrit era primer beneficiari.

Mentre el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló i la Fiscalia Anticorrupció esperen que la fiscalia suïssa els aporti noves dades sobre l'origen dels 65 milions d'euros que va donar a la seva llavors amiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein, es van coneixent detalls d'on va sortir els diners.

Ara, el citat mitjà revela que en aquest dipòsit bancari de Joan Carles I es va ingressar també el 7 d'abril de l'any 2010 la quantitat de 1.895.250 dòlars (1,7 milions d'euros) suposadament transferits pel sultà de Bahréin, Hamad bin Isa A l'Khalifa. El compte estava a nom de la fundació panamenya Lucum.

El fiscal suís va prendre declaració com investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals a l'advocat i gestor financer Arturo Fasana a l'octubre de l'any 2018 i li va preguntar sobre l'origen d'aquests diners.

Fasana va contestar: "Joan Carles I és una persona apreciada als països del Golf. [...] Em va dir que havia rebut 1,9 milions del sultà de Bahréin, que li havia ofert aquests diners. Vaig escriure un informe de visites [tràmit bancari per justificar un ingrés de client] i vaig demanar a el banc si podia lliurar els diners. Em van dir que sí ".

Fasana va explicar en la seva declaració judicial que el rei emèrit va acudir al seu domicili particular amb una maleta que suposadament contenia els diners.

Prem per veure més contingut per a tu