Segueix-nos a les xarxes socials:

Merkel: «Mai abans a la UE la cohesió i la solidaritat han estat tan importants»

?La cancellera vol impulsar la unitat dels països membres durant la presidència de torn d'Alemanya

Alemanya assumirà el proper 1 de juliol la presidència de torn de la Unió Europea (UE) amb la prioritat de superar conjuntament les conseqüències de la crisi del coronavirus i aconseguir una Europa més robusta i sostenible que assumeixi una major responsabilitat a escala global. En una declaració de govern davant el Bundestag (cambra baixa) per exposar les prioritats que guiaran la presidència alemanya, la cancellera, Angela Merkel, va assenyalar que la pandèmia ha posat de manifest la «vulnerabilitat» d'Europa, al mateix temps que va expressar el seu convenciment que «mai abans la cohesió i la solidaritat a Europa han estat tan importants».

«Cap país pot superar aquesta crisi sol i aïllat. Només es pot superar si actuem units i els uns amb els altres. El nostre objectiu comú ha de ser ara superar-la conjuntament, de forma sostenible i posant la vista en el futur. I precisament aquest serà el 'leitmotiv' de la nostra presidència de la UE», va afirmar. «La pandèmia ha posat en evidència que «el projecte europeu encara és fràgil», va explicar la cancellera en referir-se a les primeres respostes, també les alemanyes, que «més aviat van ser nacionals» i no europees. «Això va ser abans de res irresponsable, perquè una pandèmia global requereix una actuació conjunta i internacional i un suport mutu», va criticar.

Diferències econòmiques

La pandèmia ha aguditzat les diferències econòmiques i pressupostàries entre els membres de la UE i, encara que els ha colpejat a tots, no ho ha fet en la mateixa mesura. «Les conseqüències mèdiques i econòmiques de la crisi aprofundeixen els desequilibris a la UE», va advertr la cancellera alemanya.

Merkel va afegir que la Unió Europea s'enfronta actualment al «major desafiament de la seva història», que implica no només superar les conseqüències de la crisi, sinó també aconseguir una Europa «més robusta i sostenible».

Prem per veure més contingut per a tu