El grup de les 20 principals economies del món (G20) va pactar ahir ampliar la suspensió dels pagaments del servei del deute dels països més pobres del món per proporcionar un estímul a l'economia mundial, enmig de la pandèmia del coronavirus. «Hem acordat estendre la moratòria de deute per als països més pobres durant sis mesos», va anunciar el ministre de Finances de l'Aràbia Saudita, Mohammad al Yadan, que va presidir la reunió, en una conferència de premsa posterior a la trobada entre els ministres.

Al Yadan va explicar que el grup del G20 va pactar aquesta mesura a causa de la «contínua pressió de liquiditat» a aquestes nacions que «estan lluitant amb els desafiaments sanitaris, socials i econòmics associats a la pandèmia de la COVID-19». Aquest acord, segons el ministre saudita, serà revisat en la reunió de la propera Assemblea de Primavera de el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial (BM), que se celebrarà a l'abril.

La decisió d'allargar la suspensió tant dels reemborsaments de capital com els pagaments d'interessos beneficia tots els països de l'Associació Internacional de Foment (AIF), el braç de desenvolupament internacional del BM, que actualment estan en servei del deute amb els dos organismes de crèdit. Després de la reunió, els funcionaris del G20 van aplaudir que la perspectiva de l'activitat econòmica mundial «és menys negativa» ara que fa uns mesos.