Segueix-nos a les xarxes socials:

Els EUA acusen Rússia de preparar un pla per tenir el pretext per envair Ucraïna

Ucraïna denuncia un cibertac massiu d’origen desconegut en plena escalada de tensió amb Moscou

Els Estats Units van acusar ahir Rússia d’orquestrar una operació per crear un pretext per tal d’envair o entrar a Ucraïna, després d’una setmana intensa de contactes diplomàtics a Europa amb Moscou, que han ofert escassos resultats.

Tant des de la Casa Blanca com des del Pentàgon, el Govern nord-americà va afirmar que Rússia ha posicionat un grup d’operatius per dur a terme el que a l’argot militar dels EUA s’anomena «una operació de bandera falsa» a l’est de Ucraïna.

El portaveu del Departament de Defensa, John Kirby, va explicar que es tractaria d’una operació «dissenyada perquè sembli un atac contra ells (els russos) o la seva gent, o gent que parla rus a Ucraïna, com una excusa per entrar» a territori ucraïnès.

La secretària de Premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, va assegurar, per part seva, que aquests operatius russos estan entrenats en guerrilla urbana i en l’ús d’explosius «per dur a terme actes de sabotatge contra les forces russes» que justifiquin aquesta intervenció.

Per altra banda, un dia després del fracàs de les converses entre Occident i Rússia sobre la seguretat a l’est d’Europa, el Govern d’Ucraïna va denunciar ahir un ciberatac massiu d’origen desconegut. Les pàgines web de nombrosos ministeris a Kíev van publicar un comunicat amenaçador, segons Marc Marginedas.

Prem per veure més contingut per a tu