L'Església espanyola ha rebut denúncia de 506 casos d'abusos sexuals a menors a l'Estat en els últims dos anys, des de la posada en marxa d'oficines preparades per rebre informació sobre aquests casos. En dos anys se n'han obert 202 -60 en l'àmbit de l'Església diocesana i 142 de congregacions-. En roda de premsa aquest divendres al matí, el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, ha explicat que 103 de les denúncies fan referència a persones que ja han mort i que 300 són de casos que van passar fa més de 30 anys. D'altra banda, Argüello ha assegurat que l'Església col·laborarà amb la comissió independent d'experts per investigar els abusos que liderarà el Defensor del Poble.

"Estem disposats a la col·laboració en la mesura que se'ns digui" amb l'enviament de la "informació disponible" en mans de l'Església, ha dit Argüello, que ha rebutjat participar de la comissió.

"A priori la nostra inclinació seria negativa", ha afirmat sobre la possibilitat de formar-ne part. Argüello ha afirmat que són "els més interessats en el coneixement de la veritat".

Tanmateix, el portaveu de la Conferència Episcopal ha criticat que la investigació que durà a terme la comissió liderada pel Defensor del Poble se centri únicament en els abusos a l'Església i ha instat a "ampliar-ho a tota la problemàtica dels abusos" que "afecta molts altres àmbits de la societat".