Segueix-nos a les xarxes socials:

De traficant de drogues a sacerdot a Castelló

Durant 16 anys es va dedicar al narcotràfic internacional i va experimentar amb diverses substàncies

De traficant de drogues a sacerdot a Castelló

De traficant internacional a sacerdot en un poble. Podria ser la trama d’una nova sèrie de Netflix o HBO. I seria basada en fets reals. Matteo Bordignon, de 43 anys, és el nou rector dels Ports (Castelló), en concret de sis municipis: Cinctorres, Forcall, Mata, Totlella, Olocau del Rei i Portell. Amb casa a Morella, la seva arribada és molt comentada a mesura que es coneix la seva història, marcada per un canvi radical i revolucionari, que el va portar d’un passat de tenebres a ensenyar la paraula de Déu. L’anterior etapa de Bordignon, protagonitzada per les drogues i la delinqüència, es revela a través d’una entrevista que es pot veure a Youtube, al canal Ayuda Silenciosa.

«Explico aquest testimoni per fer visible que els canvis a la vida són possibles i donar testimoni de l’obra de Déu, lluny de la morbositat per les activitats del passat», relata l’ara sacerdot, que recorda les seves vivències entre els veïns sense amagar-ne els antics passos. Una etapa que titlla de «tenebrosa» i va durar 16 anys, en què es va dedicar al tràfic de drogues a Europa, Àsia i Àfrica. Rememora que va experimentar amb tota mena de substàncies, «porros, vitamines, èxtasi o tripis». Dels seus orígens a Treviso explica que, als 10 anys, el seu somni era «viure com a traficant», i explica que el seu pare «tenia simpatia per les Brigades Roges».

El seu gir copernicà va començar a Sierra Leone: «Comerciava amb diamants, estava en un petit llogaret i el xaman, durant un ritual, em va dir que no tenia ànima. Aquella frase em va marcar». De tornada a Europa, va ser conscient que havia tocat fons i, «per primera vegada, vaig demanar ajuda a la meva família, que va aconseguir treure’m d’aquella espiral». A més de la seva família, va ser clau l’anomenada Comunitat del Cenacle. Aquesta organització religiosa va ser on «es va fer el miracle» per trencar definitivament amb el seu passat.

Prem per veure més contingut per a tu