Segueix-nos a les xarxes socials:

Retirats 1.124 continguts il·lícits d'Internet en una operació de l'Europol

Entre els arxius hi ha càntics editats per Estat Islàmic que encoratgen a cometre atacs terroristes

Retirats 1.124 continguts il·lícits d'Internet en una operació de l'EuropolACN

Un operatiu de l'Europol ha permès retirar 1.124 continguts il·lícits de la plataforma de distribució d'àudios digital SoundCloud. El Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) ha coordinat la intervenció de la policia espanyola, la Guàrdia Civil, l'Ertzaintza i els Mossos d'Esquadra, que han treballat conjuntament amb agències policials d'Alemanya, Dinamarca, Hongria, Portugal i el Regne Unit. El dispositiu policial es va dur a terme entre el 5 i el 13 de maig amb la voluntat de retirar continguts terroristes i d'extremismes violents d'aquesta plataforma. Entre el material tret de circulació hi ha els 'nasheed', que són càntics editats per Estat Islàmic que encoratgen a cometre atacs terroristes.

L'operatiu s'ha fet amb la col·laboració de SoundCloud i ha permès identificar continguts relacionats amb extremismes violents que contenien missatges que incitaven a l'acció violenta o que enaltien accions o grups violents.

Aquests dispositius policials internacionals, denominats Referral Action Days, són exercicis de col·laboració publicoprivada que pretenen, a més de retirar continguts il·lícits d'internet, incidir en l'enfortiment de la cooperació entre l'Europol i les agències policials europees, així com dels proveïdors d'allotjament de continguts digitals, en defensa dels drets fonamentals dels usuaris i consumidors de la xarxa a la Unió Europea.

Prem per veure més contingut per a tu