Diari de Girona

Diari de Girona

Un mort i 15 ferits en tempestes sense precedents a França

Els bombers fan 3.400 intervencions durant la matinada, en la qual es registren 50.000 llampecs

La calamarsa com pilotes de golf que va caure a França. | MÉTÉO-FRANCE

Almenys una persona va morir i 15 més van resultar ferides, dues d’elles gravetat, després d’una nit de fortes pluges i calamarsa a França. En unes tempestes sense precedents, es van registrar 50.000 llampecs, segons Meteo France, i el ministre d’Interior, Gérald Darmanin, va confirmar que, a més de les víctimes registrades, els bombers francesos van fer 3.400 intervencions al llarg de la matinada.

La víctima mortal és una dona de 30 anys que va ser «arrossegada per una esllavissada» a Rouen, una localitat de Normandia. El succés es va saldar amb 15 ferits més, entre els quals hi ha una nena de 13 anys que es troba en estat crític, va explicar el ministre.

Darmanin va anunciar que avui proposarà al Govern francès que declari l’estat de desastre natural al país pels danys causats. Les collites van ser les més damnificades. En concret, vinyes de tot el país van quedar destrossades per l’impacte de calamarsa de la grandària de pilotes de golf, va lamentar el president de la Cambra Departamental d’Agricultura, Bernard Malabirade, en declaracions recollides per Le Figaro.

Alerta taronja

Els responsables meteorològics van advertir que les tempestes es podien repetir ahir a l’est del país, especialment a Alsàcia, Lorena o Borgonya, si bé les autoritats van anar retirat progressivament l’estat d’alerta taronja que es va declarar a última hora de la tarda de dissabte sobre 65 departaments del país.

Compartir l'article

stats