Segueix-nos a les xarxes socials:

Keita és Messi per un dia

perdonen la golejadaEl Barça tomba el Saragossa amb un gol del malià en un partit on els catalans fallen les moltes ocasions que generen. 10 punts de marge El triomf torna a pressionar un Madrid que avui juga a Santander

Keita és Messi per un diatoni garriga/efe

Un gol de Keita a dos minuts del final de la primera part va ser suficient per donar el triomf al Barcelona contra el Saragossa (1-0), en un partit de clar domini blaugrana tot i les nombroses baixes que presentava l'equip per culpa de les rotacions. A partir d'avui ja es pot pensar únicament en el transcendental partit de dimarts que ve contra l'Arsenal.

Javier Aguirre també presentava baixes i va arribar al Camp Nou amb un objectiu: no sortir golejat. Per a això, va establir un dibuix de cinc defenses que protegissin Doblas (Diogo, Jarosik, Da Silva, Lanzaro i Obradovic) i ajuntant aquesta línia amb la del mig del camp per tancar espais.

El Barcelona, davant un tumult de jugadors, es va veure desconcertat durant els primers minuts, però sabia que el partit es jugaria gairebé completament a prop de l'àrea del rival. I així va ser, excepte en un error de Keita que habilitar Nico Bertolo, qui va veure el gol a prop fins que Piqué se li va creuar en la trajectòria de la pilota. Al marge d'aquesta acció, el partit era un "atac-i-gol", en el qual el Barcelona empenyia i dominava i el Saragossa es treia el perill de sobre com podia i intentava orquestrar algun contraatac llançant pilotes a Sinama Pongolle.

A partir del quart d'hora, el Barça va provar sort des de fora de l'àrea per sorprendre un segur Toni Doblas, que va ser determinant en llançaments de Pedro, en el minut 18, Xavi, en el 20, i Bojan, en el 25. Un minut després, Messi es va trobar amb un xut clar, però dos rivals es van tirar a terra per interceptar la pilota. Mascherano, en el 37, també ho va intentar des de lluny amb el mateix resultat erroni, fins que a falta de dos minuts per al final de la primera part, l'empenta blaugrana va tenir el seu premi: una internada a empentes i rodolons de Messi per la banda, va acabar amb una centrada i una pilota solta fins que Keita va enviar-la al fons de la porteria visitant. Precisament Keita, que ja porta marcats cinc gols al Saragossa, havia vist com li anul·laven un gol en el minut 28 quan va rematar de cap en posició correcta.

Nico Bertolo hauria pogut empatar a l'inici de la segona part després de desfer-se del marcatge de Piqué. El seu xut va sortir massa creuat fregant el pal de la porteria de Valdés. Poc després Sinama va guanyar per velocitat un despistat Piqué, però Valdés va resoldre la situació. El Barça va reaccionar en una acció de Bojan però Doblas, una vegada més, va evitar-ho. El Barcelona, a mida que pasaven els minuts, va mirar d'aguantar la pilota al mig del camp per mantenir l'1-0, no fos cas que qualsevol errada engegués la victòria a rodar.