"En el pitjor dels casos, vull arribar al Bernabéu amb la mateixa diferència que tenim ara", va manifestar el defensa barcelonista Dani Alves, que considera que aquests cinc punts d'avantatge serien suficients per emportar-se la Lliga si el conjunt blaugrana no perd el clàssic. Mantenir aquesta diferència passa, en primer lloc, per guanyar dissabte que ve al Madrigal. "Seria un cop moral important aconseguir-ho, sobretot perquè el rival està esperant que ensopeguem allà", va indicar ahir el defensa. Ni l'aturada pels compromisos internacionals -"el que ens juguem és massa important per pensar si les seleccions poden passar factura"- ni les possibles absències de Puyol, Abidal, Messi i Bojan i el sancionat Xavi -"les baixes són una prova per saber realment fins on som capaços d'arribar"- no poden servir d'excusa, indica l'internacional brasiler. Per a Alves, és tan important la cita del Bernabéu que no vol que el Barça arribi a aquest partit minvat d'efectius. Per això no veuria malament que els seus companys Valdés, Busquets, Mascherano i Messi forcessin la pròxima jornada la cinquena groga per descansar davant l'Almeria i arribar nets al clàssic.

Pendents de Messi

Mentrestant, Pep Guardiola està molt pendent de l'estat físic de Leo Messi, que avui arriba procedent de Costa Rica. Els metges li revisaran les molèsties que pateix a l'abductor de la cuixa dreta i que el van fer ser baixa en el partit d'Argentina de dimarts. En principi, la lesió no és greu.

José Manuel Pinto i el FC Barcelona van oficializar l'acord a què van arribar dilluns passat pel qual perllonguen una temporada més el contracte que vinculava el porter andalús al conjunt blaugrana. D'aquesta manera, Pinto seguirà al club fins al trenta de juny del proper 2012.