Segueix-nos a les xarxes socials:

Darryl Middleton

«Estic segur que guanyaré la Lliga ACB amb el València»

Middleton diu que vol seguir al Powers- més anys, però que si no «tornaré a Girona»

Darryl Middleton va marxar de Girona per complir el seu somni de tornar a jugar a l'ACB amb 45 anys i, setmanes després del seu sorprenent fitxatge pel Powers Electronics València, el veterà pivot «gironí» parla amb molt bones paraules de Pesic i del seu nou equip a qui veu, fins i tot, guanyant la Lliga ACB per davant de Barça i Madrid. Middleton està com peix a l'aigua entrenant-se duríssim al costat de Pesic i voldria seguir uns anys més a València, però si no el volen sempre deixa la porta oberta a tornar a Fontajau.

Ja fa un mes que és a l'equip. Quines sensacions té després d'aquest temps?

Em trobo molt bé, de veritat, i vull ser molt clar amb el que he vist aquí: tenim una gran oportunitat per guanyar aquesta Lliga contra el Barça, el Reial Madrid o qui sigui. Tenim un equip molt fort, ràpid, agressiu i amb un entrenador molt intel·ligent que sap en cada moment el que cal fer. Per a mi, Pesic és un dels millors, al costat d'Obradovic.

Bona resposta per començar l'entrevista, no me l'esperava. I aquesta seguretat que pot guanyar el títol?

És que tenim de tot: bases, bons exteriors, pivots grossos, ganes i Pesic. Amb ell no et pots adormir, si no estàs fora i en uns play-off això és vital. A més, amb Claver i Augustine aquest equip serà més fort i perillós. Entrenem igual de dur que el Barça o el Panathinaikòs amb els quals jo vaig guanyar diversos títols. Aquesta plantilla té fam de victòria i per això estic segur que guanyarem la Lliga i que el juny aixecarem els braços amb un títol.

Insisteix molt en Pesic. S'hi sent molt identificat?

Conec bé a Pesic i a Girona era igual que aquí. Va ser una sorpresa la seva trucada, allà vaig treballar dur amb ell i estic orgullós per això. És un entrenador diferent. Tots ho són, però ell té un caràcter més fort. Vol jugadors que esti?guin sempre al cent per cent, és molt bo.

És tan bo, que fa que encara sigui més difícil en el tracte?

Sí, però tots els tècnics són especials. Això sí, tots coincideixen que volen guanyar tots els partits i per tant volen jugadors implicats en els entrenaments i en els partits.

Va arribar aquí per ajudar l'equip a entrenar-se millor. Com són aquests entrenaments?

Et puc dir que els entrenaments són més durs que els partits. Sé quin és el meu rol a l'equip i no hi tinc cap problema. Vull ajudar en els entrenaments i, si em donen l'oportunitat en els partits, el temps que sigui, un minut o vint. Però això tant me fa, per guanyar partits i per guanyar una lliga el més important són els entrenaments.

Pero el seu cas no és gaire habitual. A vostè li agrada molt entrenar-se...

És veritat, a la majoria els agrada més jugar partits que entrenar-se. Vaig estar amb Obradovic en el Panathinaikos i els entrenaments eren duríssims. I això m'agrada. M'agrada picar-me cada dia amb pivots d'aquest nivell i ajudar-los per jugar millor en els partits. Sé que aquí no jugaré gaires minuts, però tant me fa. Estic content i feliç per aquesta oportunitat i tant de bo pogués seguir aquí deu anys més.

Ja deu saber que és un exemple per a molts jugadors joves. Intenta transmetre'ls aquesta passió per treballlar fort?

Per a mi és molt important entrenar-me fort i intento ensenyar això als altres, però cada jugador té una forma de ser. Només diré que no hi ha molts jugadors de gairebé 45 anys que tinguin ocasió de jugar en un equip com el Power Electronics València.

En aquest sentit s'explica que va influir de manera decisiva en la progressió de Marc Gasol. Com va ser la seva etapa amb ell a Girona?

Cada entrenament amb en Marc era una guerra. Cada dia ens picàvem fort, dins de la pista era el meu enemic i fora era com el meu fill. Ara està triomfant a la NBA i estic molt feliç per ell. Per a mi és, ara per ara, un dels millors pivots de la NBA.

Suposo que tot això serà una motivació extra per continuar jugant al màxim nivell?

És clar que ho és, i m'agradaria acabar la temporada aquí i qui sap si un altre any més. Però no penso en això. Veurem si quan acabi el contracte -16 de maig- puc seguir aquí i si no, doncs una altra vegada al Girona (riu).

Es vostè el jugador més veterà que ha jugat en la història de l'ACB i que ha anotat algun punt en aquestacompetició. Això és bo o dolent?

Mai penso en la meva edat, això no és res. Pots jugar amb 60 anys. No passa res. Només vull jugar, entrenar-me bé i gaudir amb aquest equip.

Però quin és el seu secret?

No hi ha secret. És un treball com qualsevol altre. Jo sóc bàsquet cent per cent, és la meva vida dels últims 30 anys i és l'únic que sé fer. Tinc aquest foc dins del meu cos i ja està.

Però el bàsquet ha canviat molt en aquests 20 anys des del seu debut amb el Valvi Girona...

Sí, és veritat. Ara no hi ha pivots com Audie Norris, Corny Thompson, Tanoka Beard o Joe Arlauckas. Ara és diferent, es juga més ràpid, un contra un i de cara a cara. Gairebé no hi ha jugadors com Marc Gasol, capaços de jugar d'esquena. A més, abans es jugaven 39 minuts per partit i ara entre 15 i 25.

Per cert, li dóna temps de cansar-se en aquests minuts que li donen?

Gens. No m'agrada. Jo vodria jugar 20 o 25 minuts seguits, i després que em canviïn un minut i tornar a jugar.

Canviant de tema, m'han dit que vostè és un bon cuiner...

Sí, és veritat, és el meu hobby. M'agrada molt i menjo molt sa. He cuinat en restaurants per a més de cent persones, per als amics, per als meus companys d'equip i fins i tot per al mateix Pesic.

Per tant crec que no recomanaria la dieta que seguia a València J. R. Giddens?

No. Jo menjo peix, carn, pastes i sé com menjar. El que feia aquest noi era d'estar una mica boig (riures).

Prem per veure més contingut per a tu