Segueix-nos a les xarxes socials:

GP de la Gran Bretanya

Viñales paga car el seu esforç per aconseguir la segona posició

El gironí ha caigut a Silverstone mentre que Folguer s'ha imposat a 125cc i Zarco ha quedat segon

El pilot alemany Jonas Folger (Aprilia) s'ha imposat a la cursa de 125cc del Gran Premi de Gran Bretanya, per davant del francès Johann Zarco (Derbi) i de l'espanyol Héctor Faubel (Aprilia), en una cursa marcada per la pluja en què Nico Terol (Aprilia) ha acabat vuitè i Maverick Viñales (Aprilia) ha caigut a terra.

Terol ha sortit molt fort, posant-se líder i intentant escapar-se, però ni Folger ni Zarco l´han deixat marxar, així que el líder del Mundial ha preferit reservar i no arriscar pensant en la classificació general.

Folger ha trigat només una volta en passar a Terol i Zarco ho ha fet poc després. L'alemany i el francès han començat a rodar molt ràpid i no han trigat gaire a treure més de dos segons als seus perseguidors. Per darrere, Viñales ha passat a Terol i ha intentat agafar el duo líder, encara que ha trigat poc a rendir-se.

El cap de cursa cada vegada s'ha allunyat més, així que Viñales s´ha centrat en controlar Faubel, amb qui s´ha disputat la tercera plaça, mentre que Terol s´ha vist relegat fins a la novena posició.

Per davant, Zarco ha passat a Folger a falta d´11 voltes per a la final, però l'alemany no s´ha conformat amb la segona plaça i ha tornat a posar-se líder. Els dos pilots s'han avançat contínuament i han perdut molt de temps, cosa que ha aprofitat Viñales per apropar-se una mica, encara que ha pagat el seu esforç caient a terra a falta de sis voltes per a la baixada de bandera.

Faubel s´ha trobat amb una tercera plaça que no ha perdut fins al final, mentre que, al capdavant, Folger ha tornat a superar Zarco i ha aconseguit treure-li una mica més d'un segon de diferència, que li ha valgut per alçar-se amb la victòria.

Fora del podi, Luis Salom (Aprilia) ha aconseguit la millor classificació de la seva carrera, quedant quart per davant d'Efrén Vázquez (Derbi) i d'Adrián Martín (Aprilia), mentre que Nico Terol ha acabat en la vuitena posició.

Prem per veure més contingut per a tu