Segueix-nos a les xarxes socials:

Ser segon al final de la primera volta és sinònim d'ascens

En les darreres 14 temporades, el segon classificat a l'equador de Lliga ha pujat en 11 ocasions Amb el "play-off" actual pujar és molt més renyit

Ser segon al final de la primera volta és sinònim d'ascensaniol resclosa

"Això de les paraules és cosa vostra", deia Dani Mallo diumenge al migdia després de sumar el punt número 38 per al Girona a Valdebebas contra el Castella. El capità gironí rebutja parlar de canvi de discurs o d'objectiu i, com a portaveu de la plantilla, el missatge segueix sent el d'anar partit a partit i arribar el més aviat possible als 50 punts. De tota manera, al final de la jornada, la derrota de l'Alcorcón a Sabadell va col·locar el conjunt de Rubi com a segon cassificat al final d'una primera volta de pel·lícula. Una posició, la segona, que històricament diu que a final de temporada equival a ascens a Primera per als equips que l'han ocupada, malgrat que ara el sistema és una mica diferent amb la instauració del play-off (pugen els dos primers i promocionen el tercer, el quart, el cinquè i el sisè).

Aquesta dada es compleix en un 78,5% si es tenen en compte les darreres 14 temporades. Així, en aquests últims exercicis, dels 14 equips que han finalitzat la primera volta en la segona posició, fins a 11 han acabat ascendint a Primera Divisió. La forma com ho han aconseguit ha estat diversa ja que alguns ho han fet com a primers classificats, com a segons mateix o bé disputant l'antiga promoció o l'actual play-off d'ascens. I és que en les últimes temporades el sistema per pujar de Segona Divisió A a Primera ha variat en fins a tres ocasions. Fins a la temporada 98-99 la modalitat va ser la de l'ascens directe dels dos primers a més a més de l'antiga promoció en la qual el tercer i el quart de Segona A s'enfrontava al 17è i 18è de Primera per dos llocs a la màxima categoria. Des del 1999 fins fa dues temporades (10-11), els tres primers classificats van passar a ascendir directament. Al 2010 es va instaurar l'actual play-off d'ascens el qual els dos primers pugen directes i del tercer al sisè es juguen un tercer bitllet a Primera.

Els números del Girona aquesta temporada són, de moment, d'ascens directe, però en el pitjor dels casos també seria un premi gros disputar un play-off que seria històric. En aquest sentit, analitzant la història, hom pot observar que Màlaga (98-99), Betis (00-01), Saragosssa (02-03), Llevant (03-04), Cadis (04-05), Recreativo (05-06), Múrcia (06-07), Màlaga (07-08), Tenerife (08-09), Reial Societat (09-10) i Valladolid (11-12) van acabar pujant a Primera Divisió després d'haver finalitzat la primera volta en el segon lloc. Són 11 dels 14 últims precedents la qual cosa ha de convidar per força a l'optimisme. Només el Llevant (99-00) que va acabar setè, el Xerez (01-02) que va ser quart i el Celta (11-12), que va finalitzar sisè i va caure als play-off davant el Granada no van impulsar-se a Primera després de ser segons a mitja temporada.

El Girona té l'avantatge que no té la pressió d'altres conjunts com Vila-real o Almeria, que per pressupost estan obligats a pujar.

Prem per veure més contingut per a tu