Segueix-nos a les xarxes socials:

Schumacher "millora lleument" després de ser operat de nou

L'expilot alemanyt de Fórmula 1 ha estat intervingut per segona vegada per fer disminuir la pressió intracranial

Schumacher "millora lleument" després de ser operat de nouEFE

L'expilot alemany de Fórmula 1, Michael Schumacher, ha estat operat per segona vegada aquesta nit i presenta una "lleugera millora" , han informat avui els metges de l'hospital de Grenoble ( sud-est de França ) on està ingressat des diumenge passat.

" La situació està millor controlada que ahir ", ha declarat el doctor Jean - François Payen en conferència de premsa.

Després sotmetre'l a un nou escàner i constatar una " lleugera millora" , els metges van proposar a la família del exesportista una nova intervenció , que es va realitzar durant la nit i va durar unes dues hores.

Durant aquesta operació es va poder evacuar "sense riscos" un hematoma , situat a l'àrea esquerra del cervell , i se li va instal · lar un dispositiu per fer disminuir la pressió intracranial , han explicat.

Un nou escàner practicat aquest matí revela una "lleugera millora" en el pacient , que es mostra "relativament estable " tot i que " encara hi ha moltes hemorràgies " cerebrals , ha precisat el cap del servei de neurocirurgia del centre hospitalari de Grenoble , Emanuel Gai.

"Les pròximes hores són crucials ", han afegit els metges que atenen Schumacher , que està en coma induït i estat "crític " i " fràgil".

El set vegades campió de Fórmula 1, que divendres que ve complirà 45 anys , es troba en aquest estat des de diumenge passat , quan es va colpejar violentament el cap mentre esquiava als Alps francesos.

" Hem guanyat una mica de temps en la seva evolució " , han afegit els metges de l'hospital de Grenoble , que han insistit que no poden preveure l'evolució del pacient i han subratllat que encara queda " molt camí per caminar ".

Així mateix , han assenyalat que traslladar al exesportista a un altre hospital seria massa perillós i que el tracte dispensat a Schumacher és el mateix que reben la resta de pacients d'aquest hospital.

La seva esposa , Corinna , així com els seus fills , Gina Maria, de 16 anys , i Mick , de 14 , i el seu germà , el també expilot Ralf, l'acompanyen a l'hospital.

Al costat d' ells hi ha un metge alemany i el cirurgià francès Gérard Saillant , amic personal de Schumacher.

"No es pot dir que estigui guanyat . Ha alts i baixos. Avui està una mica millor que ahir i millor que diumenge ", ha resumit Saillant .

" Estem una mica menys preocupats que ahir però pot canviar d'un dia a un altre ", ha afegit Saillant.

Els doctors han indicat que tornaran a comunicar sobre la salut de Schumacher només si es produeixen evolucions en el seu estat .

L'expilot es va colpejar contra al cap contra una roca quan esquiava fora de pista diumenge passat a les 11.00 hora local a l'estació alpina de Méribel , on té una residència privada.

La violència del cop va fer que el cas que portava es partís en dos i els serveis de socors van traslladar al pròxim hospital de Moutiers .

Inicialment, l'estació ha assenyalat que l'accident no era greu , però la salut de l'alemany va empitjorar i dues hores després del cop va haver de ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Grenoble , amb més mitjans.

Schumacher va arribar el coma a l'hospital i va ser sotmès a una primera neurocirurgia d'urgència . Per facilitar la recuperació cerebral, després de l'operació es va mantenir en coma artificial , estat del qual no ha sortit fins ara.

Prem per veure més contingut per a tu