L'expilot alemany de Fórmula 1, Michael Schumacher, ha estat operat per segona vegada aquesta nit i presenta una "lleugera millora" , han informat avui els metges de l'hospital de Grenoble ( sud-est de França ) on està ingressat des diumenge passat.

" La situació està millor controlada que ahir ", ha declarat el doctor Jean - François Payen en conferència de premsa.

Després sotmetre'l a un nou escàner i constatar una " lleugera millora" , els metges van proposar a la família del exesportista una nova intervenció , que es va realitzar durant la nit i va durar unes dues hores.

Durant aquesta operació es va poder evacuar "sense riscos" un hematoma , situat a l'àrea esquerra del cervell , i se li va instal · lar un dispositiu per fer disminuir la pressió intracranial , han explicat.

Un nou escàner practicat aquest matí revela una "lleugera millora" en el pacient , que es mostra "relativament estable " tot i que " encara hi ha moltes hemorràgies " cerebrals , ha precisat el cap del servei de neurocirurgia del centre hospitalari de Grenoble , Emanuel Gai.

"Les pròximes hores són crucials ", han afegit els metges que atenen Schumacher , que està en coma induït i estat "crític " i " fràgil".

El set vegades campió de Fórmula 1, que divendres que ve complirà 45 anys , es troba en aquest estat des de diumenge passat , quan es va colpejar violentament el cap mentre esquiava als Alps francesos.

" Hem guanyat una mica de temps en la seva evolució " , han afegit els metges de l'hospital de Grenoble , que han insistit que no poden preveure l'evolució del pacient i han subratllat que encara queda " molt camí per caminar ".

Així mateix , han assenyalat que traslladar al exesportista a un altre hospital seria massa perillós i que el tracte dispensat a Schumacher és el mateix que reben la resta de pacients d'aquest hospital.

La seva esposa , Corinna , així com els seus fills , Gina Maria, de 16 anys , i Mick , de 14 , i el seu germà , el també expilot Ralf, l'acompanyen a l'hospital.

Al costat d' ells hi ha un metge alemany i el cirurgià francès Gérard Saillant , amic personal de Schumacher.

"No es pot dir que estigui guanyat . Ha alts i baixos. Avui està una mica millor que ahir i millor que diumenge ", ha resumit Saillant .

" Estem una mica menys preocupats que ahir però pot canviar d'un dia a un altre ", ha afegit Saillant.

Els doctors han indicat que tornaran a comunicar sobre la salut de Schumacher només si es produeixen evolucions en el seu estat .

L'expilot es va colpejar contra al cap contra una roca quan esquiava fora de pista diumenge passat a les 11.00 hora local a l'estació alpina de Méribel , on té una residència privada.

La violència del cop va fer que el cas que portava es partís en dos i els serveis de socors van traslladar al pròxim hospital de Moutiers .

Inicialment, l'estació ha assenyalat que l'accident no era greu , però la salut de l'alemany va empitjorar i dues hores després del cop va haver de ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Grenoble , amb més mitjans.

Schumacher va arribar el coma a l'hospital i va ser sotmès a una primera neurocirurgia d'urgència . Per facilitar la recuperació cerebral, després de l'operació es va mantenir en coma artificial , estat del qual no ha sortit fins ara.