Gairebé nou anys nou anys després de la seva última victòria al Palau Blaugrana, el FIATC Joventut va tornar a assaltar la pista de l'etern rival, en un gran partit (82-83) que es va resoldre amb una cistella de Suton a falta de dos segons per al final.

Els de Badalona ja van avisar fa dues setmanes que els van els grans reptes, quan a punt van estar de guanyar al Palau d'Esports de la Comunitat de Madrid.

Si llavors van posar contra les cordes l'equip de Pablo Laso (90-88), avui van culminar la gesta tombant el totpoderós Barça, amb aquell bàsquet desacomplexat que Salva Maldonado ha convertit en la senya d'identitat del conjunt verd-i-negre.

I això que van arrencar bé els blaugranes, dominant els taulers i amb Huertas, al comandament de les operacions, jugant i fent jugar al seu equip (14-9, min.6).

No obstant això, la irrupció de Savané en el partit va anivellar el duel en la 'pintura'. Un parell d'accions de Suton i un triple de Mallet van ajustar de nou l'electrònic (19-18, min.8).

Una mica d'intensitat defensiva blaugrana i l'encert d'Abrines i Pleiss en la recta final del primer quart van permetre al Barcelona, acabar aquest primer període, amb el màxim avantatge fins aleshores del partit (25-18).

Els locals van arrencar bé la segona màniga (32-21, min.12) i tot semblava indicar que començarien a posar terra pel mig. Però aquest Joventut no és dels que es rendeix a la primera adversitat.

Encomanats per l'esperit de l'incombustible Savané (14 punts a la primera part, 20 en total), es van aferrar al partit amb la seva millor arma: l'encert des dels 6,75.

Els triples de Vidal, Suárez i Hannah, que va revelar de forma brillant (19 punts) a un cansat Mallet en la direcció, van capgirar el partit. I la 'Penya' es va posar set a dalt (40-47, min.19).

Dos triples consecutius d'Oleson van donar de nou la volta a l'electrònic a l'inici del tercer període (52-51, min.24), però això no va posar nerviosos dos 'vells rockers' com Mallet i Savané, els que una altra vegada es van carregar a collibè el seu equip per tancar el tercer quart quatre amunt (60-64).

Tomic i Doellman van aparèixer en un igualadíssim últim quart per rescatar el Barça, però set punts gairebé consecutius d'Hannah i un triple de Suárez mantenien al Joventut per davant a falta de tres minuts per al final (72-77).

La defensa blaugrana es va endurir en la recta final, la 'Penya' va fallar quatre atacs consecutius i Huertas va anotar dues cistelles per deixar gairebé sentenciat el partit a falta d'un minut (80-77). Però un minut, en bàsquet, és una eternitat.

En la jugada següent, Miralles anotaria dos tirs lliures (el Joventut acabaria amb un 10 de 10 en aquest apartat) i Suton un tir de mitjana distància per col·locar als de Badalona un per davant (80-81) a falta de 19 segons.

Doellman posaria de nou al Barça per davant en la jugada següent, però el Joventut fins i tot tindria un últim cartutx amb sis segons en el rellotge de possessió. La pilota va arribar a Suton, a qui no li va tremolar el canell per anotar, gairebé sobre la botzina, la cistella que donava la victòria al seu equip i acabava amb la imbatibilitat dels de Xavi Pascual aquesta temporada.

- Fitxa tècnica:

82 - Barcelona (25+18+17+22): Huertas (8), Oleson (14), Doellman (13), Thomas (7), Tomic (17) -cinc inicial- Abrines (5), Pleiss (11), Satorasnky (3), Hezonja (-), Navarro (-), Lampe(2) i Nachbar (2).

83 - FIATC Joventut (18+29+17+19): Mallet (7), Ventura (2), Kirksay (3), Suton (13), Miralles (6) -cinc inicial- Vidal (7), Savané (20), Hannah (19), Barrera (-) i Suárez (6).

Àrbitres: Antonio Conde, Calatrava i Fernández Sánchez. Sense eliminats.

Incidències: Partit de la cinquena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Blaugrana davant 4.897 espectadors.