A manca de vint segons per acabar el partit, i amb 67-68 en el marcador, l'Spar Citylift Girona va tenir un atac per guanyar i, per tant, convertir només en una anècdota de principi de curs la seva fluixa actuació d'ahir contra el CREF a Fontajau. Noemí Jordana va deixar pujar la pilota a Chelsea Gray confiant que el talent de la nord-americana solucionaria la papereta, però aquesta, gran protagonista de la victòria contra el Perfumerías Avenida a la Supercopa quatre dies abans, es va fer un embolic botant a mitja pista per acabar perdent la pilota (fent passes) a tres segons per acabar. Un tir lliure d'Ygueravide va acabar de segellar el triomf madrileny (67-69) en una erràtica estrena de l'Uni a la Lliga que es pot resumir amb el que va passar en la darrera jugada: un se?guit d'imprecisions, errades i pilotes perdudes. Vint-i-dues, en total, amb tretze repartides entre els dos pals de paller de l'equip -Gray (7) i Jordana (6)- que no van poder estirar el carro per batre un equip acabat de pujar que, amb menys plantilla que les gironines, en va fer prou amb el talent de Lyn Weaber i l'experiència de la sèrbia Butulija i la base Sandra Ygueravide. Tot i cometre poques errades menys que l'Uni, van anar tot el partit per davant i van saber aguantar l'intent gironí de reacció extrema per guanyar en el cara o creu final. "Algú es pensava que perquè s'hagi guanyat la Supercopa ja estava tot fet, que aniríem guanyant els partits... La gent no coneix la Lliga i no sap que si la temporada passada era complicat guanyar partits, aquesta encara més", explicava un emprenyat Miguel Àngel Ortega al final del seu primer partit de Lliga al capdavant de l'Spar Citylift Girona.

I és que amb Gray i, especialment, Noemí Jordana poc fines l'Uni pot patir contra qualsevol equip de la Lliga. Començant per un CREF que, s'estrenava ahir a Lliga Femenina 1, i que primer semblava que patiria per la seva inferioritat en el joc interior. De fet, les gironines van agafar gairebé vint rebots més que les madrilenyes i, tot i els seus problemes amb les faltes i amb els tirs sota cistella, Lina Pikciute va jugar ahir un dels seus millors minuts d'ençà que va arribar a Girona.

La segona falta de Pikciute va arribar molt aviat, quan l'Uni guanyava 13-6, i, amb menys presència física en defensa, el partit de l'Uni va anar perdent solidesa perquè, seguien els problemes per atacar, i s'hi va anar afegint els punts de Weaber a l'altre costat de la pista. Gray aportava els seus detalls de màgia amb passades de mèrit, però, de cara a cistella estava igual de negada (al final 5/17) que Jordana i la resta. Pilota perduda a pilota perduda, l'Uni va anar deixant que el CREF manés en el marcador amb diferències que, com a molt, van arribar als nou punts (52-61, amb un bàsquet de Lyn Weaber just després que l'Uni perdés la pilota que feia 20).

La reacció gironina s'esperava i, tot i no fer un gran pas endavant en el joc, l'equip va posar-se en disposició de guanyar el partit gràcies a un parell de triples de Vita Kuktiene i una petita millora de les prestacions defensives, tant en individual com en una zona 2-3. Els encerts de Kuktiene van posar l'Uni a només tres punts, 60-63, però Weaber li va robar una pilota a Gray en la pista defensiva de l'Uni i la jugada acabaria amb un triple de Dajana Butulija que, semblava, posar-ho gairebé impossible. Sis punts de desavantatge i menys de dos minuts que l'Spar Citylift Girona aconseguiria aixecar i posar-se a només un punt 67-68 amb un triple de Noemí Jordana. Amb trenta segons per acabar, l'equip de Mi?guel Àngel Ortega semblava que arribava millor anímicament al cara o creu final. La "tàctica del conill" que havia funcionat a la Supercopa d'Espanya, tot i que el tècnic de l'Uni no estaria gent d'acord que el joc del seu equip d'ahir pogués ser producte de cap tàctica. La dinàmica semblava reforçar-se quan, en l'atac següent, el Rivas, no va ser capaç d'anotar i les gironines van tenir una possessió per anotar. Pilota a Gray perquè pugés la pilota i decidís, però una nova pilota perduda, la que sumava vint-i-dos, va sentenciar la derrota.