La Ciutat Esportiva blaugrana de Sant Joan Despí quedarà buida durant tota aquesta setmana per culpa de la marxa de fins a divuit jugadors de la primera plantilla del Barcelona, que estaran uns dies fora de la ciutat per complir els compromisos amb les seves respectives seleccions.

Aquesta serà l'última interrupció que patiran els campionats a causa de les seleccions abans d'aquest l'estiu, quan es posaran en marxa tres destacats torneigs de caràcter internacional: l'Eurocopa, que tindrà lloc a França; la Copa Amèrica, que complirà els seus cent anys, i el torneig de futbol dels Jocs Olímpics.

El capità blaugrana Andrés Iniesta, amb molèsties físiques, no ha estat convocat amb Espanya i aquest últim diumenge es va perdre el partit del Barça en el camp del Vila-real, on va esgarrapar un sofert empat (2-2), però que a la fi li ha resultat molt valuós per ampliar en un punt (nou) l'avantatge respecte a l'Atlètic de Madrid, que havia perdut un dia abans a El Molinón (2-1).

L'absència d'Iniesta amb la selecció espanyola ha obert les portes a Sergi Roberto al grup de Vicente del Bosque, per als dos partits amistosos d'Espanya, que enfrontarà l'equip amb Itàlia i també amb Romania.

Amb aquesta marxa d'internacionals, el panorama serà força ?inusual a la Ciutat Esportiva, on els pocs que s'han quedat hauran de treballar amb el filial per completar sessions de pilota, encara que Luis Enrique ha planificat una setmana amb poca càrrega de treball. De fet, ahir el grup que va quedar va gaudir d'un dia de descans, que es tornarà a repetir de divendres a diumenge, tots dos inclusivament, per la qual cosa només estaran en el camp d'entrenament avui, demà i dijous.

El següent partit del Barcelona serà el dissabte 2 d'abril al Camp Nou, quan el conjunt blaugrana es mesurarà al Reial Madrid a dos quarts de nou del vespre. Un duel previ als compromisos de la Lliga de Campions, en què l'equip de Luis Enrique rebrà en l'anada de quarts l'Atlètic de Madrid.

Els divuit jugadors que han abandonat la rutina blaugrana són: Busquets, Piqué, Alba, Bartra i Sergi Roberto (Espanya);?Munir (Espanya sub-21);?Messi i?Mascherano (Argentina);?Bravo (Xile);?Neymar i Alves (Brasil), Rakitic (Croàcia);?Ter Stegen (Alemanya); Arda (Turquia);?Vermaelen (Bèlgica);?Uruguai (Luis Suárez);?Rafinha (Brasil olímpica);?i Mathieu (França).