El Pla dels Socs va ser l´escenari del 16è Cros Vila de Salt, que va suposar la cinquena prova del Circuit Gironí de Cros després de les disputades a Olot, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm i a Fontajau (Girona).

Mig miler d´atletes van afrontar la pluja intermitent que va caure sobre el circuit de Salt, gaudint d´un circuit ràpid que també va permetre al públic assistent gaudir d´allò més veient els participants.

El tret de sortida es va donar amb puntualitat començant amb les categories superiors, tal com estava previst en el programa. En la cursa absoluta femenina es va imposar Anna Quílez (CA Lloret La Selva) qui des de bon principi va marcar un alt ritme de cursa que li va servir per agafar avantatge sobre les seves rivals més directes, com són Alba Batlle (GEiEG) i Maria Helena Gaeta (GA Lluïsos Mataró), que van finalitzar en segona i tercera posició respectivament.

Tal com va succeir al passat Cros Ciutat de Girona, l´atleta del CA Lloret La Selva Jonatan Romeo es va imposar de nou en una cursa vibrant en l´absolut masculí, en què Boubacar Sabaly (CA Lloret La Selva) li va posar les coses molt complicades fins a darrer moment. Una lluita constant entre els dos atletes que va finalitzar amb Arnau Turón, del CA Olot-Terra de Volcans, en una tercera posició que tancava el podi d´aquest Cros Vila de Salt.

Els últims a sortir van ser les categories de promoció, essent els darrers a pendre sortida els més petits de tots, amb un recorregut de 100 metres que va generar els aplaudiments del públic assistent al Pla dels Socs de Salt.

Una jornada marcada per la bona participació dels centres educatius de Salt, tant escoles com instituts, que no es van voler perdre la setzena edició d´aquesta prova de cros.

La propera cita d´aquest Circuit Gironí de Cros serà al Pla de l´Estany, concretament a Banyoles, el diumenge 11 de desembre, en la quinzena edició d´aquesta prova, que se celebra a l´entorn del parc de la Draga. Aquesta serà la penúltima prova del Circuit, que tancarà l´any a Vidreres el 18 de desembre.