Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Uni Girona jugarà la seva primera Final de Copa

Les d'Èric Surís han superat l'Araski en la primera semifinal en un partit molt igualat que no s'ha decidit fins a l'últim moment (71-78). El rival de les gironines serà el Perfumerias Avenida, que ha derrotat el Gernika (48-72)

Les imatges de l'Araski-Uni Girona

30

L'Spar Citylift Girona jugarà demà (20.30 h) al Pavelló de Fontajau, la seva primera final de Copa -l'equip ja va guanyar el títol de lliga el 2015- després de superar aquest vespre l'Araski en la primera semifinal de la competició (71-78) davant 4.000 aficionats. El rival de les gironines serà el Perfumerias Avenida de Salamanca, que ha tombat el Gernika per un contundent 48-72).

Les d'Èric Surís han hagut de remar contracorrent, i és que les gironines han arribat al descans perdent de tres punts (37-34). Uns pobres percentatges en atac, i la gran feina de les basques liderades per Silva (15 punts a la mitja part i 23 de valoració) i Munarriz (11 punts) han fet saltar les primeres alarmes.

Abans, l'Spar Citylift Girona havia tingut una màxima de cinc punts (23-28) després de quatre punts consecutius d'Helena Oma i un triple de Peters. Semblava que s'havia fet el més complicat, capgirar el desavantatge de quatre punts del final del primer període (20-16), però no. L'Araski amb res a perdre i molt a guanyar, ha seguit donant guerra, i amb un parcial de 14-6 abans de l'equador del partit ha aconseguit ben aviat posar-se de nou per davant 32-30 amb un triple de Liñeira.

A la represa, la tònica d'igualtat ha continuat. Només començar un triple d'Ibekwe ha posat el 37-37 a l'electrònic. A partir d'aquí, les amfitriones amb una magistral Coulibaly (9 punts en aquest quart) han aconseguit recuperar la màxima de cinc punts (41-46, 5.52). L'Araski ha tornat a treure el seu coratge de sota les pedres, i això, i el suport d'un centenar d'aficionats que no han deixat d'animar en tot el partit, li ha servit per igualar de nou les coses (48-48). A partir d'aquí, l'Uni ha obert forat (51-57, final tercer quart).

A l'últim parcial, les de Surís han segellat la victòria, no abans sense patir (66-66, 1.57 per acabar). Un triple de Jordana a menys d'un minut i mig del final, i dos tirs lliures de Leo Rodríguez han permès acabar amb el patiment (66-71). Al final, 71-78. Amb l'onada a la grada i la fent dempeus, l'afició ja somia en poder veure demà l'Spar Citylift Girona campió de la Copa de la Reina per primera vegada en la seva història.

Prem per veure més contingut per a tu