Segueix-nos a les xarxes socials:

Kittel suma la cinquena i Bodnar desafia la «no agressió» al pilot

El Tour de França arriba demà als Pirineus amb una gran etapa de muntanya

Maciej Bodnar (Bora) ha intentat sorprendre als velocistes amb una escapada llunyana, però ha estat caçat cruelment a menys de 500 metres de la línia d'arribada. A partir d'aquell moment, no hi ha hagut sorpresa. El dominador absolut dels esprints del Tour, Marcel Kittel (Quick Step), ha fet la feina i ha signat la seva cinquena victòria.

La rellevància de l'atreviment de Bodnar arriba després de que el periodista Carlos Arribas, a les pàgines de El País, expliqués que a l'etapa d'ahir es va descobrir un pacte de no agressió al pilot. Segons el relat d'Arribas -no es va veure per televisió- els grans conjunts volen que les escapades en les etapes planes del Tour siguin poc nombroses i amb ciclistes poc importants, per cert, un constant en aquest Tour.

Kung (BMC), un bon ciclista, va intentar escapar-se i va ser esbroncat. «Em van explicar que si jo m'escapava, els tocaria treballar més per acabar amb la fuga, o fins i tot que no podrien, i que això no era bo per a ningú. I jo em vaig sentir afalagat. M'ho vaig prendre com un compliment», va declarar. Per aquest motiu, va desistir i es va quedar al grup.

Amb pocs atacs de ciclistes de menor nom i potencial, els grans equips s'eviten tot el desgast en la persecució. Després d'aquesta revelació preocupant per l'espectacle i la competició ciclista, Bodnar ho ha intentat en l'etapa d'avui amb totes les seves forces i s'ha quedat a pocs centímetres de l'objectiu, demostrant que ser valent i tenir premi no és impossible.

L'onzena etapa del Tour, entre Eymet i Pau, a més de Bodnar i Kittel, ha tingut les caigudes com a element destacat. Alberto Contador (Trek) ha tornat a anar al terra i dos homes de la general, Jakob Fuglsang (Astana) i Romain Bardet (Ag2r), també han patit caigudes. Per sort, cap d'ells ha tingut que abandonar.

Demà, el Tour arriba als Pirineus i torna la muntanya. La dotzena etapa de la Grand Boucle entre Pau i Peyragudes tindrà cinc ports puntuables on Chris Froome (Sky) intentarà defensar el seu liderat.

Prem per veure més contingut per a tu