Un horari incomprensible per tancar l'ACB

El Bàsquet Girona jugarà diumenge l'última jornada contra el Casademont Saragossa a les 12.30 hores a Fontajau amb molt poc marge de recuperació després de finalitzar divendres a la nit la penúltima data del calendari viatjant a Gran Canària

Juani Marcos, contra el Baskonia

Juani Marcos, contra el Baskonia / L. Rico / EFE

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Hi ha decisions que, les miris com les miris, semblen dolentes. La Lliga ACB va donar a conèixer els horaris de l'última jornada, que tindrà lloc aquest cap de setmana. Els de Fotis Katsikaris, amb la permanència lligada a la butxaca, rebran el Casademont Saragossa a Fontajau a les 12.30 hores del diumenge. Serà l'únic partit que no es jugarà a les 18.30 hores, que és quan la resta de duels s'unifiquen per finalitzar la competició regular. Fins aquí, encara podria ser normal. Però ningú no ha tingut en compte el marge de recuperació que tindran els gironins, que el divendres a la nit s'enfronten, en condició de visitant, al Dreamland Gran Canària (21.30 hores). És incomprensible.

El Saragossa també té partit, divendres. Però rep a casa el Covirán Granada. És a dir, que no tindrà viatges pel mig més enllà d'aterrar a la ciutat de Girona per jugar-hi. Podran descansar força més que els gironins, que, desgastats, hauran de sumar hores d'avions i un enfrontament més que exigent abans de retrobar-se amb la seva afició.

Dijous comença la jornada

Fent càlculs, no hi ha per on agafar-ho. La jornada 33 s'obre dijous, amb tres partits: Zunder Palència-Monbús ObradoiroBaxi Manresa-Surne Bilbao Basket i Joventut Badalona-Lenovo Tenerife. Ningú no ha pensat a posar el Dreamland Gran Canària-Bàsquet Girona aquí, per exemple?

La majoria dels duels, inclosos el de l'equip de Fontajau, es reserven per al divendres: Baskonia-UCAM Múrcia, Barça-UnicajaRío Breogán-Morabanc Andorra i València Basket-Reial Madrid, a banda dels esmentats entre els canaris i els gironins i els castellans amb els granadins.

Amb el destí ja resolt -tan sols falta descobrir en quina posició acabarà el Bàsquet Girona la lliga ACB-, diumenge la lliga regular abaixarà el teló amb els següents partits: Covirán Granada-Dreamland Gran Canària, Reial Madrid-Baskonia, Monbús Obradoiro-Joventut Badalona, Surne Bilbao Basket-Barça, Morabanc Andorra-València Basket, Lenovo Tenerife-Baxi Manresa, UCAM Múrcia-Río Breogán i Unicaja-Zunder Palència.

Empatat amb el dotzè

Així doncs, el Bàsquet Girona tancarà la jornada 33 i obrirà la 34 en menys de 48 hores de diferència. Ara com ara, ocupa la catorzena posició, sota un balanç de dotze victòries i vint derrotes. Està empatat amb el Morabanc Andorra i el Casademont Saragossa, dotzè i tretzè; i té a tan sols un triomf el Surne Bilbao Basket, onzè. Al darrere, no sembla que el Río Breogán, a un parell de triomfs, pugui atrapar-lo; però és l'únic conjunt que arribat el cas ho podria fer. Bona feina del tècnic Fotis Katsikaris, que va saber redreçar el rumb en el moment oportú.

Subscriu-te per seguir llegint