Segueix-nos a les xarxes socials:

Adel Mechaal, exculpat pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu

El TAS accepta els problemes del sistema Adams per localitzar els atletes per donar-li la raó i anul·lar la sanció

Adel Mechaal, exculpat pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha donat validesa al recurs que va presentar l'atleta palamosí Adel Mechaal contra una sanció de 15 mesos per haver-se saltat tres controls antidopatge que li havia imposat l'Agència Espanyola antidopatge (AEPSAD). D'aquesta manera Mechaal, que el cap de setmana passat va brillar als campionats d'Espanya emportant-se'n l'or en les proves de 5.000 i 1.500 metres, podrà participar al Mundial de Londres i no perdrà el títol europeu indoor de 3.000 metres.

El TAS admet els problemes del sistema Adams, que s'usa per localitzar els atletes i fer els controls, per donar la raó a l'atleta gironí. La sanció va arribar després que no fos localitzat tres cops, el desembre de 2015 a Palamós; el gener de 2016 al cros d'Elgoibar (que es va perdre per lesió) i l'estiu passat, quan havia d'estar entrenant a Font Romeu i, en qualsevol cas, va canviar de plans per competir a Bèlgica. El cas es va destapar l'agost passat, quan Mechaal no va poder pujar a l'avió que duia l'equip espanyol a Río per participar als Jocs Olímpics precisament per un problema relatiu al programa Adams i els controls. Va presentar les oportunes al·legacions a la IAFF i finalment va poder viatjar i prendre part a les competicions de 1.500 i 5.000, tot i que va quedar eliminat, sense opcions de ser a les finals.

Al desembre el van sancionat, però poc després la Federació Internacional li va concedir la suspensió cautelar del càstig en vista a les seves al·legacions. A finals de gener de 2017, l'AEPSAD el condemnava en ferm a 15 mesos de suspensió després d'haver rebutjat la seva apel·lació. Va ser aleshores quan Mechaal va optar per recorrer al TAS i els primers fruits arribaven a primers de febrer, quan se li tornava a concedir una cautelar de la qual ha gaudit fins ara i li havia permès competir i triomfar el cap de setmana passat al campionat d'Espanya en 5.000 i 1.500; i endur-se l'or continental a Belgrad en l'europeu indoor. Amb la resolució d'avui del TAS, Adel Mechaal està definitivament exculpat i podrà anar al Mundial de Londres del mes que ve.

"Sóc innocent", escrivia fa una estona el palamosí a les xarxes socials. Al costat d'aquestes paraules i penjava un comunicat on explicava que "el TAS ha decidit estimar el recurs d'apel·lació contra la decisió de l'AEPSAD del 16 de gener i l'ha anul·lat". D'aquesta manera "es confirma que no he comés cap infracció de les normes contra el dopatge". "Amb l'enorme satisfacció que em produeix la decisió del TAS, em disposo a continuar la temporada, en la que tot i els moments difícils que m'ha tocat viure i superar, he aconseguit els millors resultats de la meva carrera", tanca l'atleta gironí.

Prem per veure més contingut per a tu