Segueix-nos a les xarxes socials:

Nuri Soler. Entrenadora del CPA Girona.

«No tindrem ni una setmana de vacances preparant el proper disc»

«No tindrem ni una setmana de vacances preparant el proper disc»aniol resclosa

Què toca després de revalidar el subcampionat del món?

Toca anar treballant a contrarellotge el disc que estrenarem el gener de 2018 al provincial. Ens trobem amb un problema de calendari. Les nostres temporades arrenquen el gener i s'acaben el setembre o l'octubre, amb el Mundial. I el següent gener ja has de presentar el nou disc, cosa que et dona molt poc marge i fa que les temporades s'enganxin. Normalment a partir del maig o del juny ja comencem a treballar el nou número, combinant-ho amb les sessions específiques amb el que estem fent aquell any. Aquest cop, però, amb el Mundial a la Xina el setembre, hem hagut d'entrenar a l'agost i només hem descansat dues setmanes, de manera que s'ha duplicat el cansament.

I això combinant els entrenaments amb les diferents mobilitzacions per trobar recursos.

Sí, ha sigut un any molt dur, fent mil i una activitats per aconseguir el finançament. Però vam tenir la recopensa de ser subcampiones del món venint de ser quartes a l'Europeu. Vam treballar dur per poder esgarrapar posicions i ho vam aconseguir. La setmana passada vam participar al Catalunya Stars a Fontajau i aquest cap de setmana anem a Vilanova a la Copa de les Nacions. Serà la darrera competició de la temporada. Per això seria interessant que en el nostre esport es fes com en el futbol o el bàsquet, que les temporades anessin de setembre a juny o juliol. Si el provincial és el gener, el català, el febrer, l'espanyol, el març, i l'Europeu, el maig, per què no es pot fer? El 2018 el Mundial serà a França, però l'octubre. El 2019, a Barcelona, en canvi, serà al juliol.

Ara van a contrarellotge?

No tindrem ni una setmana de vacances. Des d'ara fins a finals d'any les noies ja saben que s'han de guardar tots els festius. I això inclou també tots els ponts. I per Nadal respectem el 25 i el 26, però la resta de dies haurem de treballar per tenir-ho tot a punt. Amb la dificultat que moltes patinadores treballen o estudien i hem de fer malabarismes per muntar el calendari i per trobar pista.

Per què encara no les han reconegudes com a esportistes professionals?

No sé com està aquest tema. Les patinadores individuals sí que ho estan, de reconegudes, són esportistes d'elit, però les de xou, no. I no s'entén.

Aquest ritme de treball els provoca moltes baixes?

Aquesta temporada plegaran set patinadores. N'hi ha que tenen incompatibilitat amb la feina, d'altres es van fent grans i tiren cap a un altre costat... S'acomiadaran aquest cap de setmana a Vilanova. Són Judit Esquinas, capitana i segona entrenadora durant cinc anys, Julia Terradellas, Laura Padrés, Nadia Fernandes, Nadia Basaurit, Julia Sunyer i Maria Fina, i entraran Mar Mascaró, Laia Solé, Ana Mari Hinojosa, Lídia Banegas, Raquel Gómez, Mar Sebastián i Ariadna Jutglà. I la Julia Vallverdú seguirà sent la meva mà dreta i segona entrenadora.

El 2018 seguirà la pugna entre el CPA Olot i el CPA Girona

Esperem-ho. Però això no és una lluita entre l'Olot i el Girona, el Reus, anys enrere, va passar l'Olot. Això és una pugna entre diversos equips, Olot, Girona, Masnou, Reus i potser n'hi haurà algun altre. Depèn de cada temporada. Cada espectacle és totalment nou i s'ha de veure com evoluciona. El nostre repte és no baixar i seguir sumant medalles.

Com s'inspira?

Obro la ment i qualsevol cosa en què em fixo em pot servir de font d'inspiració. A partir de la idea la presidenta del club, Marta Ginès, s'encarrega de buscar les músiques i fem la selecció triant-ne dues o tres. Ella en pot arribar a escoltar cent, i a mi me'n passa cinquanta. Quan tenim el muntatge musical, comencem a estructurar el disc. Però potser per 10 segons t'hi pots passar hores. Mai saps quant trigaràs a muntar un ball.

Prem per veure més contingut per a tu