Segueix-nos a les xarxes socials:

Formento: «M'havia guanyat el dret a seguir però el nou director esportiu vol un altre perfil d'entrenador»

El fins ara tècnic del Bàsquet Girona s'acomiada després d'haver sigut la mà dreta de Marc Gasol en la creació del club

Formento: «M'havia guanyat el dret a seguir però el nou director esportiu vol un altre perfil d'entrenador»Jordi Roura

Àlex Formento s'ha acomiadat aquest migdia del Bàsquet Girona, després d'haver-hi passat els últims set anys, des que el projecte estava tot just "al cap i al cor de Marc Gasol" fins al final d'aquesta accidentada temporada que ha culminat amb l'ascens a LEB Or des dels despatxos. Formento ha explicat els motius de la seva sortida: vol continuar sent entrenador i a Fontajau, el nou director esportiu, Jordi Plà, va plantejar que volia un altre perfil a la banqueta per afrontar el proper repte. Àlex Formento ha assegurat que "sento que podia dur l'equip a assolir nous èxits esportius" i ha afegit que "m'havia guanyat continuar però si pel bé del club he de marxar, marxo sense fer soroll, tal i com vaig arribar, sense retrets i només amb agraïments".

El fins ara tècnic ha sigut la mà dreta de Marc Gasol en el projecte. Quan el club va iniciar-se com a Escola de Bàsquet el 2014, només amb equips de formació, Formento exercia de vicepresident. A mida que s'ha anat consolidant la iniciativa, i des que es va passar a denominar Bàsquet Girona, el tècnic s'havia implicat en la feina de direcció esportiva i va acabar saltant a la banqueta a mitjans del curs passat després de la destitució de Quim Costa. La temporada passada l'ascens a Or es va escapar, però aquest curs s'ha acabat assolint. Amb el club, però, s'havia parlat de tornar a dividir les àrees, per una banda la direcció esportiva i per l'altre la banqueta. El Bàsquet Girona ha fitxat Jordi Plà per confeccionar la plantilla que debutarà a Or i aquest ha sigut qui ha preferit un altre perfil de tècnic pel curs que ve, "una opció legítima", tal i com va admetre el preparador.

Formento hauria volgut seguir però quan va saber que es buscava un altre perfil d'entrenador "en vaig parlar amb 10 minuts amb en Marc Gasol i de seguida vam tancar l'acord per la meva sortida, gràcies a la seva generositat i al seu reconeixement cap a la feina feta". Ara es vol dedicar a descansar "després d'uns anys de tanta exigència i desgast a Girona" però té clar que seguirà fent camí a les banquetes. "Durant un temps pots anar saltant d'una cosa a l'altre, però ara aparco els despatxos i el que vull és seguir a peu de pista", ha subratllat. En l'acte de comiat, que s'ha fet a l'hotel Ibis de Girona, hi han anat tècnics, jugadors i directius del club. Al final s'ha projectat un video on diversos empleats, preparadors i jugadors enviaven missatges d'agraïment a Formento per la seva etapa a Fontajau. "Casa meva", segons ha assegurat, i on no descarta tornar en el futur.

Prem per veure més contingut per a tu