Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça destitueix Setién i convoca eleccions

La derrota per 2-8 davant el Bayern de Munic en els quarts de final de la 'Champions League' ha estat determinant per al cessament del tècnic càntabre i la data dels nous comicis

El Barça destitueix Setién i convoca eleccions

El FC Barcelona ha anunciat la destitució del seu entrenador Quique Setién després de la reunió mantinguda aquest dilluns a la junta directiva de l'entitat culer, la qual ha explicat que aquesta és la "primera decisió en el marc d'una àmplia reestructuració del primer equip".

"La junta directiva ha acordat que Quique Setién deixa de ser l'entrenador del primer equip. Aquesta és la primera decisió en el marc d'una àmplia reestructuració del primer equip, que es farà des del consens entre l'actual secretaria tècnica i el nou tècnic, que serà anunciat als pròxims dies", ha anunciat el Barça.

La derrota per 2-8 davant el Bayern de Munic en els quarts de final de la 'Champions League' ha estat determinant per al cessament del tècnic càntabre, que ha conclòs la temporada sense títols després de la golejada encaixada diumenge passat.

Setién s'acomiada del Barça després d'haver dirigit 25 partits oficials saldats amb un balanç de 16 victòries, 4 empats i 5 derrotes (València, Athletic, Reial Madrid, Osasuna i Bayern), l'última un dels més grans desastres en tota la història de l'entitat.

Eleccions a partir del 15 de març

El FC Barcelona ha anunciat aquest dilluns que les eleccions a la presidència se celebraran en el primer dia de partit a partir del pròxim 15 de març, la qual cosa no suposa un avançament electoral tenint en compte els estatuts del club.

Segons aquests, "les eleccions a la presidència de club s'han de celebrar entre el 15 de març i el 15 de juny immediatament anteriors a la finalització del mandat".

Així, la junta directiva que encapçala Josep Maria Bartomeu ha marcat el dia de les eleccions en la data més propera possible que no impliqui la finalització anticipada del seu mandat.

A més, la candidatura guanyadora no podrà agafar les regnes del club fins a l'1 de juliol, la mateixa data que si s'haguessin celebrat el 15 de juny, el dia més allunyat possible.

Si la junta directiva hagués dimitit, això hagués suposat la formació d'una Comissió Gestora, la qual seria l'encarregada de gestionar el club (sense poder prendre decisions de gran transcendència) i de convocar eleccions en un període màxim de tres mesos.

Això és el que va succeir, sense anar més lluny, el 2015, quan la pròpia junta directiva de Bartomeu va convocar eleccions anticipades després de la crisi d'Anoeta, que també va acabar amb la destitució d'Andoni Zubizarreta com a director esportiu.

Aquesta Comissió Gestora la va presidir Ramon Adell, el president de la Comissió Econòmica Estratègica del club, el càrrec elegit pels estatuts per dur a terme la tasca. Ara mateix l'ocupa Carles Tusquets.

Prem per veure més contingut per a tu