Segueix-nos a les xarxes socials:

Spar Girona-Ensino Lugo: un tràmit abans de reptes majors (76-56)

L’Spar Girona derrota l’Ensino en un partit trencat al segon quart i que permet veure debutar Magali Mendy (10 punts)

La victòria de l'Spar Girona contra l'Ensino Lugo en imatges

29

L’Spar Girona va estrenar el 2022 amb una plàcida victòria sobre l’Ensino Lugo (76-56) a Fontajau davant 3.000 espectadors. Les gironines, que van tenir les baixes de Giedre Labuckiene i Iho López a última hora després de l’anunci de dos casos positius de Covid al vestidor, així com de Frida Eldebrink i María Araújo, en la recta final de la recuperació, van resoldre un partit de lliga que els hi va servir per escalfar motors de cara al proper d’Eurolliga (12/01) en què s’enfrontaran al poderós Dynamo Kursk. La francesa Magali Mendy va debutar amb 10 punts, 2 rebots i 2 assistències en el seu retorn al club en un partit en què les d’Alfred Julbe en van fer prou amb un bon parcial de 10-0 en el segon quart per encarrilar el partit. El primer quart de l’Spar va ser la representació de la tornada a la feina després de vacances de Nadal: les gironines en tenien ganes, però costava arrancar motors. Les d’Alfred Julbe van anar un xic a ralentí amb les idees poc clares de cara a la cistella. El millor dels primers 10 minuts va ser el debut de Magali Mendy, amb 4 punts al primer quart, i l’ampliació del repertori del DJ. Les gallegues, batalladores, van plantar cara i el primer quart va acabar força igualat (16-12).

Transicions ràpides i una marxa més en defensa van propiciar l’arribada de cistelles fàcils amb les quals les gironines es van distanciar en el marcador (31-20) als cinc minuts del segon quart. Les jugadores d’Ensino, poc encertades des del tir exterior (3/13) i sense múscul per frenar a les gironines, es van veure abocades a ser una nova víctima de l’Spar, que van marxar al descans amb 17 punts d’avantatge en el marcador (46-29). La cançó de «Waterloo» d’ABBA, va ser l’encertada melodia pel llargmetratge que es va viure al tercer quart. Les gironines van fer la seva feina sense desgastar-se, rebaixant revolucions, probablement per reservar esforços de cara al proper partit d’Eurolliga. Per la seva banda, les gallegues no aconseguien rebaixar el còmode coixí de punts de l’Spar (63-47 al final del tercer quart, tot i haver-se arribat a posar a 12). Amb la victòria pràcticament segellada per part de l’Spar, l’Ensino només va poder deixar passar els minuts i aguantar el ruixat. Per part de les gallegues l’única que va intentar tirar el carro va ser la nord-americana White (17 punts). Això i tot, cal destacar l’actuació col·lectiva de les gironines, que tot i les baixes d’última hora van gestionar bé els minuts. Kennedy Burke va ser la màxima anotadora de l’Spar amb 18 punts i 2 rebots en un partit que va servir d’escalfament per començar aquest 2022 i que l’Uni va acabar enduent-se de 20.