Segueix-nos a les xarxes socials:

Polèmica justificació d'Infantino pel Mundial cada dos anys

El president de la FIFA defensa un Mundial cada dos anys per "donar als africans esperança de no creuar el Mediterrani"

Polèmica justificació d'Infantino pel Mundial cada dos anys

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ha tornat a defensar idea de convocar el Mundial de futbol cada dos anys en lloc de cada quatre, davant la qual s'han mostrat crítics la UEFA i la Conmebol. El directiu ha afirmat que cal donar oportunitats a altres continents davant altres països que "ho tenen tot" i ha recalcat que veu fonamental la necessitat de "incloure a tothom", especialment a Àfrica.

"Hem de trobar maneres d'incloure el món sencer per donar esperança als africans perquè no necessitin creuar el Mediterrani per a potser poder tenir una vida millor aquí i molt probablement morir al mar", ha subratllat en unes inqualificables declaracions, per a després afegir que, amb aquesta competició bianual se'ls donarien "oportunitats i dignitat".

"Veiem que el futbol es desenvolupa en una direcció en la qual alguns ho tenen tot i la majoria no té res. A Europa, la Copa del Món es duu a terme dues vegades per setmana perquè els millors jugadors del món juguen allà", va advertir Infantino aquest dimecres davant el Consell d'Europa a Estrasburg (França), on es debatia l'informe de l'organisme europeu 'Administració del futbol: economia i valors'.

El dirigent ha remarcat que fins i tot dins del Vell Continent existeixen ja grans disparitats entre les mateixes lligues nacionals, amb algunes quedant-se amb els millors jugadors, i molts clubs sense poder jugar la Lliga de Campions.

D'altra banda, Infantino ha fet costat també a Qatar com a organitzadora del Mundial de finals d'any davant les crítiques per la seva falta de respecte als drets humans. "A Europa van fer falta segles i segles pel canvi. Hi ha molt per fer, molt per canviar. Hem de mantenir la pressió, però també reconèixer que hi ha hagut canvis", ha sentenciat.

Prem per veure més contingut per a tu