Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Uni vol la Supercopa (69-76)

Tolo s’estrena amb bones impressions (12 punts)

Les millors imatges de 'Araski - Uni GironaEFE

4

L’Spar Girona ha esvaït els dubtes generats durant la pretemporada i s’ha plantat a la final de la Supercopa (20 hores/Teledeporte). Les gironines han deixat endarrere la derrota de la Lliga Catalana i ahir es van imposar a l’Araski (69-76) en un partit treballat i en què va brillar la visió de joc de Laia Flores (8 assistències). Les de Bernat Canut sumen bones notícies, ja que també van veure debutar amb èxit Marianna Tolo, a qui no se li va notar el jet-lag (12 punts) tot i creuar (literalment) el planeta i plantar-se al partit sense haver entrenat prèviament amb l’equip.

L’Uni va entrar al duel aprofitant el nerviosisme de les vitorianes. En un tres i no res es van col·locar per davant (4-10). Madelén Urieta, veient la nebulosa de les seves jugadores -que no paraven de perdre pilotes- va frenar el partit amb un temps mort. Tot i això, l’Araski no va reaccionar i les gironines van aprofitar l’avinentesa per col·locar-se per sobre al final del primer quart (9-18). Tot semblaven flors i violes per a les de Bernat Canut, però a tres minuts per al descans, un parcial de 8-0 va ressuscitar a les vitorianes, que es van col·locar a tres punts (31-34). Atkinson (16), Holopainen (18) i Diarra (3 taps) van ser el motor de propulsió que va reactivar a l’equip d’Urieta, que va retallar distàncies per marxar al descans a quatre punts (31-36).

L’intercanvi de cistelles va donar pas a l’inici del tercer quart. L’Uni va incrementar revolucions amb la voluntat de sentenciar el partit, però les basques no es van despenjar. Amb el marcador empatat (42-42), les gironines van estrènyer les dents i van deixar palesa la veterania per fer un parcial de 0-5 i dissipar les intencions de l’Araski. L’Spar va millorar en defensa, va començar amb les transicions ràpides i es va distanciar (51-59) amb grans assistències de Laia Flores i bons minuts de Gardner (16 punts) i Drammeh (12 punts).

Les pèrdues de l’Araski a l’inici del darrer quart van aplanar el camí a les de Bernat Canut, que es van col·locar +12 (51-63) a l’inici de l’últim quart. Les basques es van resistir a donar el partit per perdut i, capitanejades per Asurmendi, van retallar distàncies per a col·locar-se a sis punts a quatre minuts del final (62-68). Gardner i Araújo, amb sang freda, van destruir les seves opcions amb dues cistelles consecutives a 3 minuts del final (64-76) que les basques no van poder salvar.

Una victòria treballada que apuja la moral de les gironines per encarar una final contra el València que s’anticipa explosiva.

Prem per veure més contingut per a tu