MERCATS

Calonge, la Cellera de Ter, l'Estartit, Figueres, Llagostera, Malgrat de Mar, Sant Pau de Segúries, Tossa de Mar, Vidreres.

torroella de montgrí

Nits d´història i de llegenda Cada dilluns del mes d´agost es realitzarà aquesta visita pensada per a tota la família que ens transportarà a l´entorn medieval del naixement de la vila de Torroella. Tot passejant pels voltants i l´interior de l´església es descobrirà històries i llegendes dins un ambient de misticisme amb peces musicas en diecte. En acabar la visita es convida a prendre una copa de cava al Palau Mirador. Cada dilluns a les 22h.

FORNELLS DE LA SELVA

Bibliopiscina Fins al 6 de setembre a la piscina municipal de Fornells, esrealitzarà l´activitat de bibliopiscina.Activitat oberta dimarts, dijous i dissabtes de 17:30 a 20:00.

BLANES

Tallers infantils Desdel dia 1 dde juliol fins al 13 de setembre a la platja de Blanes, a l´alçada dels gronxadors del passeig de Mar, i al circuit esportiu urbà del passeig de s´Abanell s´ofereixen els tallers infantils organitzats pel Patronat de Turisme de Blanes. De dilluns a dissabte d´11.30h a 13.30h i de 16.30h a 19h.

PORQUERES

Rocòdrom De dilluns a divendres de 17 a 21h pots fer una mica d´exercici al rocòdrom i telecentre de Porqueres. El telèfon és el 972573612.

empúries

Empúries cap al tard Amb motiu del Centenari d´Empúries s´ha volgut fer una nova activitat teatralitzada amb 3 actors que us transportaran a principis de segle i a l´inici de les excavacions. De la eva mà, podreu conèixer una mica més de l´inici de les excavacions i de diferents períodes de la història recent d´Empúries. òria i de llegenda. Al llarg del El preu són 10 euros per persona i la visita es realitza a les 19.30h per tal de gaudir de la tranquil·litat del jaciment i veure la posta de sol. Per més informació www.mac.cat i el telèfon 972775976.

sant joan de les abadesses

«El pantà de cal gat en bibicleta» De 10 a 13 h del matí es realitzarà aquesta visita guiada en bicicleta. El p unt de sortida és l´Alberg la Ruta del Ferro on es podran llogar les bicicletes. L´activitat té el preu de 8 euros per els adults i pels menors de 14 anys és gratuït.

GIRONA

Call endins Visites guiades al Museu d´Història dels Jueus i al Call de Girona tots els divendres, dissabtes i diumenges del 4 de juliol fins al 13 de setembre. Hora: 11.30, 4 euros per persona i les rutes es faran en català i castellà, per a altres idiomes cal concertar prèviament.

SANT MIQUEL DE FLUVIÀ

Un Passeig pel temps Fins l´11 de setembre, es realitzen

visites guiades anomenades «Sant Miquel de Fluvià, un passeig pel temps», que transcorren per l´església romànica del segle XI, el forn romà de ceràmica «el més ben conservat de Catalunya» i la font d' aigua que va ser la clau per l'emplaçament del monestir. Horaris de visita és de 5 a 9 de la tarda, dilluns tancat.

CAMPLLONG

Festa Major A les 17h, ruta en bicicleta pel poble i en acabar berenar per a tots els assistents i tot seguit: gimcana en bicicleta.

Teatre amb l´obra ´Per no entendre el castellà´ a les 22h a càrrec del grup de teatra La Parodia a la plaça.

TORDERA

Festa Major Al parc de la Sardana, concurs de castells de sorra a les 11h. Les inscripcions per al concurs de castells de sorra es faran al mateix parc de 10 a 11h. Els horaris per començar a fer els castells serà el següent, a parit de 13 anys a les 11h. De 10 a 12 anys a les 11.20h. De 7a 9 anys a les 11.30h, de 4 a 6 anys a les 11.40h i de 0 a 3 anys a qualsevol hora. L´últim grup no opten a premi i poden fer el castell acompanyats d´una persona. La resta de participants han de fer els castells sols i no es permet l´entrada d´acompanyants.

A les 17.30h a la pista de l´Amistat, concert de festa major a càrrec de l´orquestra Selvatana.

A les 19h a la plaça de l´església, Cloenda del curset de sardanes amb la cobla La Bisbal Jove i actuació de la colla sardanista Antaviana.

A les 20h a la pista de l´Amistat, ball de Tarda a càrrec de l´orquestra Selvatana.

A partir de les 23h a la plaça de l´església, sardanes amb l´orquestra cobla Selvatana.

A partir de les 24h a la pista de l´Amistat, ball de nit amb l´orquestra Selvatana. Ball de rams.

PALAFRUGELL

Concert A les 22h a l´església de Calella: concert a ­càrrec de la Coral Mestre Sirés.

SANT ANTONI DE CALONGE

Gimnàstica suau Des de les 8.15h a les 9h a l´espigó de l´Amistat.

Aeròbic a la platja Des de les 9.15h a les 10.15h a l´espigó de l´Amistat de Sant Antoni aeròbic a la platja.

Estiraments Des de les 9.30h a les 10.30h a la platja de Torre Valentina.

Batuka Des de les 20.15h fins les 21.15 a la plaça de la LLibertat de Sant Antoni es podrà realitzar Batuka.

Fashion Des de les 20.15 fins ales 21.45h es realitzarà l´activitat anomenada ´Fashion´ al passeig de St.Antoni, davant de l´espigó del Mig.

Tai-Txi Als Jardins del Castell de calonge des de les 20.15h fins a les 21.15h.

monestir de st. pere de casserres

Nits de Misteri Riu i gaudeix amb les Nits de Serrallonga i deixat sorprendre per les Nits de Misteri que són tots els divendres des del 27 de juny fins al 5 de setembre a les 21.30h i a les 23h.

A més també pots venir a les Nits de Serrallonga tot sels dissabtes des del 28 de juny fins al 6 de setembre a les 21.30h i a les 23h.

Les entrades es poden comprar amb venda anticipada per 12 euros a la Caixa Manlleu i viatges Alemany com també el mateix dia, apartir de les 20.30h, al Monestir de Sant Pere de Casserres per 14 euros.

SANT ANTONI DE CALONGE

Ludoteca infantil Des de les 15 fins a les 19h a la platja de Sant Antoni a l´espigó del mig es realitzarà aquesta activitat anomenada Ludoteca infantil de platja.

Tallers Des de les 18h fins a les 19.30h a la plaça de la LLibertat de Sant Antoni es realitzaran tallers.

PERATALLADA

Exposició de punt de creu i altres labors Des del dia 16 d´agost fins el proper dia 31 la sala ´El Teatret´ de Peratallada acull l´exposició de Mercè Salgas i Maria Teresa Maureta sobre punt de creu i altres labors. Es pot visitar de 5 a 9 de la tarda.

CASAVELLS

Picasso i els seus amics La Galeria Miquel Alzueta presenta l´exposició central de l´estiu anomenada ´Picasso i els seus amics i Miguel Macaya´ des del 7 d´agost fins al proper 10 de setembre. En ella l´interessat podrà trobar dibuixos, fotografies, cartes, cartells, pochoirs, llibres i gravats.

ROSES

L´Espai Cultural La Ciutadella Del 4 de juliol al 12 d´octubre a l´Espai Cultural La Ciutadella es porta a terme l´exposició ´La Costa Brava abans de la Costa Brava´, fotografies de la Casa de la Postal dels anys 1915-1935.

Escultura Del 16 d´agost al 15 de setembre, de les 18h a les 21h es pot veure al vestíbul del Teatre Municipal de Roses l´exposició d´escultures de Narcís Costa: ´En caixos i estudis per un ziggurat´.

Biblioteca Municipal L´exposició ´La plaça del Diamant: un malson de colom´ produïda pel Teatre Nacional de Catalunya i per la Institució de les Lletres Catalanes.

breda

Pintura Al Museu Municipal Josep Aragay. Exposició permanent de l'obra de l'autor. Dissabte: 11 a 13,30 h. 17 a 20 h. Diumenge: 11 a 13,30 h.

Terrissa Al Centre Cultural Els Forns. Exposició permanent de la història de la terrissa. Horari: dissabtes d'11 a 14 h. i de 17 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

cadaqués

Pintura Fins e dia 29 d´agost es podrà veure l´exposició de pintura de Txus Montejano amb la sèrie «Aureas» i Laura Tarsitano amb la sèrie «Blue» al carrer de Ses Hortes, 8 de Cadaqués. L´horari és de 10.30h a 14.00h i de 17 a 21h tots els dies.

PALAFRUGELL

Peces de suro Al Museu del Suro de Palafrugell s´exposa «Artesania en suro: Pere Ciurana i Costa "Batet» i, vàries fotografies que en fan referència. L'exposició romandrà oberta fins al 14 de setembre de 2008.

girona

Fotografia Al Pub Es Toc, (trav.de la creu,6), s´exposa una mostra fotogràfica «Glòria Falcón:l´art de gaudir Gaudí».

Imatges Contemplació A la Sala Girona de la Fundació La Caixa a Girona, exposició L'art del Tibet. Imatges per a la contemplació.Es pot visitar fins al 28 de setembre. Horari del mes d'agost :Dilluns a dissabte, de 17.00 h a 21.00 h Diumenges i festius, d'11.00 h a 14.00 h Horari del mes de setembre de 2008 Dilluns a dissabte, de 10.00 h a 14.00 h Diumenges i festius, d'11.00 h a 14.00 h

Fotografia Al restaurant Vinil (c/cort reial,17), el fotògraf gironí Medir Cucurull exposa una mostra unes imatges de paisatges desconeguts sota el nom de «Paisatges de l´Inconscient». L´horari de visita és de dilluns a divendres de 9 del matí a 2/4 e 5 de la tarda i a partir de les 7 del vespre fins a la de la matinada.Els dissabtes d´1 del migdia a 2/4 de 5 de la tarda, i de 7 del vespre a la 1 de la matinada.

Mostra històrica Fins al 28 de setembre , a la sala d'exposicions del Museu d'Història de la Ciutat,mostra temporal de «Retrat de Girona, 1877. Joan Martí i les fotografies de Bellezas».

Escultura Fins a la tardor el vestíbul de l´Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta acull la mostra escultòrica de Roser Lanaspa anomenada «Compartir sentiments».

Exposició Fins al 30 de setembre, al Centre Cultural La mercè, es mostra Go Between, de Andrea Alteneder, Mojé Assefjah, Barbara Bernrieder, Antonello Bulgini, Nadja Jerczynski, Alois Lichtsteiner, German Stegmaier, Liliane Tomasko i Uli Zwerenz L´artista Sean Scully ha comissariat aquest projecte d´artistes alemanys que treballen a mig camí entre la pintura figurativa i l´abstracció.

Exposició Al Centre No+ Art, es pot veure la mostra Laberints. Exposició col·lectiva .

Art Bernardí Fins al 14 de setembre a al Sala d'Exposicions de la Rambla i Capella de Sant Nicolau mostra Bernardí Roig és un dels creadors més interessants i amb un discurs més impactant de l'escena artística actual. Les seves instal·lacions juguen amb la llum, els silencis, el cos tridimensional i la imatge en vídeo.

Exposició Al Museu d´Art de Girona, es pot visitar l´exposició «Anton Casamor. Un art que perviu».Una exposició itinerant de l´obra d´aquest artista empordanès.Aquesta mostra es podrà veure al Museu d'Art fins el proper 18 de gener.

Exposició Durant els propers dies i fins a finals de setembre els Banys Àrabs de Girona, acullen l´exposició de Josep Coll amb el nom de Ferroflèxia on els visitants podran gaudir d´una doble visita.

Fernanda Piamonti Aquesta pintora argentina guanyadora de la última beca de Primavera de la Casa Forestal de l´Escala presenta la seva exposició ´Paisatges i retrats´ al Cafè-Galeria d´Art El Cerle situat al Carrer Ciutadans de Girona que es podrà veure fins el proper setembre. Consta d´una sèrie d´olis sobre tela i pintures fetes amb tècnica mixta sobre paper fotogràfic i paper d´il·lustració.

Fotografies de viatges. Marroc Des del 4 de juliol al 4 de setembre de 2008 es pot veure a la Sala La Cova de la Demarcació de Girona del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya a la plaça Catedral l´exposició de fotografies fetes per arquitectes que van viatjar al Marroc. L´horari és de 9 a 18h en els feiners. I des de l´1 de juliol al 14 de setembre de 8 a 15h.

Arquitectura Es tracat d´una mostra que ensenya l´arquitectura del Club Mediterranée de Cadaqués una nova tipologia de ciutat de vacances apareguda durant els anys seixanta. A través de fotografies i plànols de l´època de la seva construcció contraposades amb fotografies realitzades l´any 2006. Es podrà visitar fins al 28 de setembre a la sala d´Exposicions de la Demarcació de Girona des de les 8 a les 15h.

Pintura Des del divendres 25 de juliol fins a finals de setembre es pot veure al bar-restaurant Babel del carrer nord número 14 l´exposició de pintures d´Isaac Ulam coincidint amb la sortida a la llum del seu primer treball discogràfic.

TORROELLA DE MONTGRÍ

Fotografia El Claustre de l´Hospital de Torroella de Montgrí exposa tots els dies fins el proper 30 d´agost de 10 a 20h l´exposició fotogràfica anomenada «Coves glaçades», un repàs al Pirineus d´Osca i els canvis que estan patint al llarg dels anys.

Camprodon

VI Concurs de fotografia: Vall de Camprodon

L'esperit del concurs és el de destacar fotogràficament la Vall de Camprodon a partir de tres temes: Éssers vius ,Paisatge. Societat: destacar el món cultural i social de la Vall de Camprodon.

El termini de presentació de les fotografies finalitza el 2 de novembre de 2008.

Per obtenir les bases del concurs i la fitxa d´inscripció que s´ha de presentar amb cada fotografia podeu consultar la web: www.valldecamprodon.org, on trobareu tota la informació necessària.També podeu trucar a l´Oficina de turisme de la Vall de Camprodon: 972 74 09 36.

FIGUERES

Beca Ciutat de Figueres Aquesta beca de caràcter anual, té com a objectiu el foment de la recerca en el camp de les ciències socials i humanes en l´àmbit de la ciutat de Figueres. S´atorgarà la beca al millor projecte d´investigació inèdit en aquests camps. La beca està dotada amb 10.000 euros un import que es farà efectiu en tres lliuraments. Hi poden optar els investigadors que de forma individual o col·lectiva, presentin una proposta de recerca d´acord amb aquestes bases. Els aspirants poden presentar els seus projectes a l´OMAC. Per tota la informació necessària dirigir-se al tlèfon 972032317 o al correu cultura@figueres.org.

BANYOLES

Voluntariat a la Biblioteca Si vols ser voluntari o voluntària de la Biblioteca pots contactar directament amb l´edifici per col·laborar-hi amb el servei ´La biblioteca a casa´. Es busca gent per tal de poder crear un espai social on tots els ciutadans puguin sentir-se a gust

girona

Balls de Saló A l´Escola de Ball Buenavida, es realitzen diferents cursos:balls de saló, salsa, tango argentí, pilates, flamenc, tai-txi, sevillanes, competició, dansa del ventre, hip-hop, individual llatí i cursos infantils.Per amés informació dels horaris i preus a www.buenavida.eu o bé al telèfon 972.22.23.57 (de 5a 9 de la tarda).

Empuriabrava

Balls Country The Country Revival Farmers fa cursets de ball country tots els dimecres al vespre al Saloon d´Empuriabrava.Més informació a www.countryrevivalfarmers