Coneguda durant molt anys com l'Arena, l'actual Costa Este ha sabut renovar-se i mantenir-se com a local de referència de la Costa Brava. Cada cap de setmana, aquestes carpes s'omplen a vessar per acollir gent de Barcelona que estiueja per la zona. L'ambient és bàsicament "pijillo", com el defineixen els mateixos propietaris.

Les emblemàtiques carpes de l'autovia de Calella de Palafrugell van obrir el 1988, just al costat de l'actual ubicació. En aquell primer moment es van anomenar Costa Este i tenien un aspecte més provisional que l'actual. Però tres anys després de l'obertura, els socis que havien emprès aquell projecte es van barallar i es van acabar separant. Uns van comprar la part dels altres socis i es van quedar les carpes, mentre que els altres van decidir emprendre la competència obrint-ne unes de noves uns metres més enllà.

La nova discoteca, ubicada ja a l'emplaçament actual, es va anomenar Arena i va aconseguir arrosegar molta clientela, la qual cosa va fer que Costa Este acabés tancant. Les dues discoteques van conviure un any, però finalment només es va quedar l'Arena. "Ells, com que la van muntar de nou, ho van fer molt millor que el que hi havia i nosaltres vam haver de tancar", explica José Nicolau Nico, impulsor de l'original Costa Este.

Ara fa quatre anys, però, Arena passava una mala època, en part per l'alta competència d'atres locals de Begur o Platja d'Aro. Per això, van decidir vendre-la al grup Costa Este. "Darrerament, l'Arena no els anava gaire bé i ens la van oferir. En agafar-la vam decidir tornar a posar el nom original de fa 20 anys", explica Nico, que ara és el relacions públiques del local. "Des que vam tornar a obrir, hem aconseguit recuperar moltes persones que venien a les primeres carpes", afegeix. L'ambient sempre ha estat de la gent que estiueja a Calella, tot i que hi arriben persones d'altres indrets, però darrerament s'ha volgut marcar una mica més una mena de segell. "L'ambient que hi ha aquí ara és sobretot gent de Barcelona, d'entre 21 i 40 anys més o menys, i una mica pijillos", explica Nico.

Actualment, la discoteca té dos ambients, a més de diverses barres fora de les carpes on la gent hi pot anar a prendre l'aire i fer una copa. La carpa central, que és la més gran, acostuma a fer sonar música house i la segona, una mica més petita, anomenada popularment com el "guateque", és on s'hi pot trobar la música pop i "patxanga".