L'estiu és l'època de l'any on el turisme es dispara. Les vacances i el temps lliure obren les portes perquè moltes persones facin les maletes, agafin un avió i vagin a descobrir món. Els vols low-cost han escurçat la distància amb la resta del món i possibiliten que cada vegada més gent s'aventuri a explorar altres països. Tot i que en general tots els destins tenen sempre demanda, en els viatges, com en la moda, trobem unes tendències, destinacions que guanyen popularitat i unes altres que perden força. Segons les agències de viatges Viñolas, Ter, Canigó, Rovira i Ganesha, les destinacions preferides dels gironins aquest estiu són les següents.

Aventures exòtiques

En els últims anys, la tendència a viatjar a països exòtics i allunyats de casa ha crescut. L'Àsia s'ha convertit aquest any en una tendència clara per anar a conèixer cultures diferents, i les destinacions preferides dels gironins són Vietnam, Bali i Myanmar (Birmània).

L'antic continent associat amb la imatge d'aventures i exotisme, l'Àfrica, ha baixat respecte d'anys anteriors, però hi ha destinacions a l'alça, com Madagascar, que aquest any ha fet un boom, segons comenten Viatges Ter i Viatges Jet-Lag. També altres països situats al sud del continent, com Sud-Àfrica i Botswana, han crescut en visitants.

El descens de visitants a l'Àfrica té molt a veure amb la baixada del turisme als països del nord del continent, que durant molt temps han estat associats a la idea de destinacions perilloses. En els últims anys, els gironins han deixat de viatjar massivament a països com Turquia, Tunísia o Egipte, que fa anys eren punters, i costa recuperar la confiança en aquesta zona.

Circuits europeus

Més a prop de casa, sense sortir del continent, la tendència més important d'aquest any són els circuits per països europeus allunyats. Són molts aquells qui aprofiten les altes temperatures estivals de Girona per escapar-se als països nòrdics, sobretot Noruega, i fer ruta pels principals atractius turístics.

Per altra banda, els països eslaus, que fins ara no eren tan concorreguts, són cada vegada més populars. Cada vegada més gent busca circuits per visitar les principals ciutats de Polònia o Eslovènia. També Croàcia rep més visitants gironins, esperonats pel fenomen Joc de trons.

Els típics sempre triomfen

Hi ha destinacions que sempre es troben a dalt de tot de la llista de desitjos dels gironins, i que enguany s'hi han mantingut. Les Illes Canàries i les Balears són destinacions properes i barates que cada any s'omplen de gironins que busquen sol i platja.

Els Estats Units són l'altra carta d'aquesta baralla. Aquest any, la zona més buscada ha estat la Costa Oest, tot i que la ciutat de Nova York segueix sent un clàssic any rere any.

Venda anticipada

Una altra tendència que les agències han notat aquest any és l'auge de la compra anticipada dels viatges. A l'hora de fer turisme, els viatgers ja no confien en les ofertes d'última hora, planificar un viatge amb antel·lació, el gener o el febrer, garanteix un preu més barat que buscar els vols a última hora, quan totes les places estan exhaurides.