Segueix-nos a les xarxes socials:

Fan el primer pas

El club informa que totes les invitacions per als abonats estan esgotades i es podria arribar als 8.000 espectadors

Fan el primer pasmarc martí

Tranquil·litat i bons aliments. Calma. Paciència. De tot s'ha de tenir per pair la venda del paquet majoritari de les accions del Girona. Una operació que va ser anunciada fa gairebé un mes, però de la que ben poc s'ha sabut en tot aquest temps. Mutisme absolut, molt de secretisme i molta cautela, sobretot per la part compradora. I ben pocs moviments. Almenys, visibles. Fins ahir, quan es va fer el primer pas. Petit, però significatiu. Ja va anunciar el president Patxi Otamendi, diumenge a l'estómac de l'estadi Nuevo Colombino de Huelva, que aquesta setmana hi podria haver novetats. Ho va ratificar un dia després el soci i administrador d'UE Girona, Joaquim Boadas. I ha quedat confirmat, després que la part compradora introduís ahir en el dia a dia de Montilivi una persona de la seva confiança.

El 2 d'abril, el Girona oficialitzava la venda, que comportava el traspàs del 80 per cent de les accions, al grup del qual Pere Guardiola és l'intermediari. "Tot està encaminat", deia llavors Boadas. "És un acord ferm i no hi ha marxa enrere", afegia. Enrere semblava quedar l'eterna i estèril negociació amb el grup argentí liderat per Ricardo Pini. Semblava que, aquest cop, anava de debò. Han anat passant els dies i la identitat de la part compradora no ha sortit a la llum. Tampoc s'ha palpat cap canvi substancial, com a mínim des de l'exterior. És cert que el club ha aconseguit sortir del concurs de creditors, però en cap cas s'ha escenificat el canvi de mans de la propietat. La falta de notícies ha fet córrer tota mena de rumors, ha destapat la incertesa i encara que Boadas ha intentat calmar l'entorn en més d'una ocasió, n'hi ha que encara no les tenen totes. Des de l'entitat s'ha assegurat al llarg de tot aquest temps que tot va pel bon camí i que l'operació ja està tancada, a falta dels habituals serrells per fer-ho oficial. És cert, però, que alguna cosa s'ha estat movent. No hi han hagut grans canvis encara per Montilivi; el Consell segueix tal com estava després de la marxa de Francesc Rebled, a la direcció esportiva no hi ha hagut novetats i en la resta d'estaments, tampoc. Ara bé, des d'ahir mateix, la part compradora ha introduït una persona de la seva confiança que s'encarregarà d'aportar el seu granet de sorra directament a la gestió diària del club. És el primer pas. Se suposa que el primer de molts que hauran de venir.

No es tracta d'un càrrec rellevant del que serà el nou organigrama. Tampoc d'algú que hagi de tenir un pes important en el club. És una persona jove que ve de part del grup comprador que s'encarregarà de conèixer, de primera mà, com viu es viu el Girona FC des de dins i que té l'encàrrec, entre d'altres coses, de revisar els números, les gestions diàries del club i d'altres tasques. Tot s'ha fet amb el secretisme absolut que ha acompanyat aquesta operació. Amb aquesta nova persona, el club segueix treballant a la màxima potència per intentar posar-se al dia i retornar la tranquil·litat en tots els estaments.

Aquest és el primer pas que s'ha fet en aquest sentit, encara que l'operació ja fa temps que s'està gestant fora del focus de les càmeres. Divendres, sense anar més lluny, Joaquim Boadas, Pere Guardiola i els seus advocats, així com també els compradors del Girona, es van reunir a Barcelona en una trobada que es va allargar durant unes cinc hores. Clàusules, acords i mil i un aspectes es van tractar llavors. L'entesa és total. Així ho venia Joaquim Boadas l'altre dia i així sembla, veient que una persona de la part compradora ja forma part del dia a dia del club. Aquesta setmana, o a tot estirar la propera, hi podria haver novetats substancials en tot aquest cas.

Posant al dia la plantilla

Paral·lelament a la venda de la part majoritària de les accions, al club també es treballa a estabilitzar al màxim la situació econòmica pel que fa la plantilla, el cos tècnic i els treballadors. A mesura que s'ha pogut, el Girona ha ?liquidat les mensualitats que ha tingut pendents i ara treballa per cobrir els sous de març, que encara no s'han abonat. Està previst que aquesta setmana o la vinent ho pugui fer. Llavors, es posarà a treballar per trobar el líquid per pagar les nòmines corresponents al mes d'abril.

Prem per veure més contingut per a tu