Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament estudia si en cas d'ascens es podria ampliar l'estadi

La instal·lació de grades supletòries no està descartada si el Girona puja a Primera; també caldria una nova sala de premsa i més cabines

L'Ajuntament estudia si en cas d'ascens es podria ampliar l'estadimarc martí

L'Ajuntament estudia des de fa dies si seria possible ampliar la capacitat de l'estadi de Montilivi (ara de 9.286 espectadors) si es confirma l'ascens del Girona a Primera divisió. El consistori ja va descartar d'entrada la possiblitat d'instal·lar una grada supletòria d'urgència per poder donar sortida a l'alta demanda del partit de diumenge contra el Lugo o la que tindrien els d'una hipotètica promoció per motius de seguretat: els terrenys on es va construir la instal·lació són inestables, com va quedar demostrat fa anys quan es va ensorrar l'antiga Preferent, i qualsevol actuació requerirà minuciosos estudis tècnics i uns treballs força complexos. L'estudi encara està en fase embrionària, tot i que ja s'han fet diverses visites a l'estadi, i a hores d'ara l'Ajuntament encara no sap quants seients podria guanyar ni per on seria més factible fer la possible ampliació.

Montilivi reuneix tots els requisits necessaris per jugar a Primera Divisió (tot el públic disposa de seients, hi ha torns d'accés, i l'estadi té una Unitat de Control Operatiu per tenir un control exhaustiu de tot el que passa en cada racó), tot i que si es confirma l'ascens del Girona a Primera Divisió l'Ajuntament entén (amb la benedicció del club) que caldrien diverses millores. Possible ampliació a banda, d'altres temes en estudi són la creació d'una sala de premsa més àmplia que l'actual, la necessitat de disposar de més cabines de premsa (un partit contra el Barça o el Madrid pot mobilitzar més de mig centenar de periodistes acreditats) i la construcció d'uns lavabos que substitueixin els actuals mòduls prefabricats a la zona de preferent.

El Girona hauria vist amb bons ulls que en aquesta recta final de temporada l'estadi hagués vist augmentat l'aforament a través de grades supletòries però l'Ajuntament ho ha vist massa precipitat i ho va descartar de bon principi. Si que, en canvi, hi ha un compromís per estudiar aquesta possible ampliació de cara a un ascens a Primera que podria quedar resolt aquest diumenge, amb una victòria contra el Lugo.

L'Ajuntament també estava estudiant la possibilitat d'organitzar una pantalla gegant a l'exterior de l'estadi, o en algun punt cèntric de Girona per tal que tots aquells aficionats que s'hagin quedat sense localitat per a l'històric duel contra el Lugo puguin seguir plegats el partit. Que l'operador torni a ser Canal+ ho complica molt: en ser una transmissió per un canal de pagament, per una qüestió de drets, no se'n pot fer una difussió pública. Club i equip de govern també estan en contacte, discretament, per parlar de les possibles celebracions de l'ascens però aquest plànning es mantindrà en secret a l'espera que el Girona sigui, definitivament, de Primera.

Prem per veure més contingut per a tu